h i r d e t é s

8 órát feküdt pucéran, műtétre várva - azután hazaküldték

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

8 órát feküdt pucéran, műtétre várva - azután hazaküldték

2019. február 23. - 09:47

 

De mi volt az indoka a vudapest kórháznak?

Vesekövek - a kép illusztráció! - Forrás: HáziPatika.com

Lemeztelenítve, begyógyszerezve, csöpögő infúzióval a kezében feküdt hosszú órákon keresztül L. Györgyné az egyik fővárosi kórházban. Az asszonyt egy reggeli, rutin vesekőműtétre készítették elő, ám csak délután háromkor szóltak neki: mégsem lesz beavatkozás, mert nincs rá kapacitás. - írja a Blikk

– A szóban forgó hét péntekén még mindent egyeztettünk a műtétről, hétfőn be is feküdtem a budapesti kórházba. Kedd reggel már ötkor keltett a nővér: vért vett, gyógyszereket adott, s arra kért, hogy 7 óráig legyek letusolva, meztelenül, befáslizott lábbal az ágyamban – idézte fel a nő, akinek a vesekövét távolították volna el február 19-én. 

– 7 óra körül megkaptam az infúziót is, plusz a kábító-altató hatású gyógyszert. Vártam, vártam, több szobatársamat már a műtőbe tolták. Valamikor délután 3 körül nekem is mondták, hogy ne aggódjak, most már én leszek a következő. De hiába: a betegszállító csak nem érkezett. Helyette a kezelőorvos jelent meg, vele pedig a hideg zuhany: mégsem lesz operáció!

– Közölte, hogy rossz híre van, törölve az operáció, mert az aneszteziológusnak nincs ma már kapacitása, úgyhogy öltözzek fel és menjek haza. Hozzátette: sajnos a napokban már nem tudják elvégezni az operációt, amire egyébként november óta vártam – mondta döbbenten. Az infúziót kikötötték, a kábító készítményre pedig azt mondták, hogy már biztos kiürült a szervezetéből.

– A műtétek halasztásának hátterében általában a következők állhatnak: egy előtte besorolt műtét alatt komplikációk lépnek fel – emiatt akár dupla, vagy háromszor annyi idő is lehet a műtét, vagy egy akut, nem várt beavatkozást kell ellátnia az orvoscsapatnak – mondta dr. Bense Tamás orvos. A szóban forgó kórház szerint pontosan ez történt: – Egy másik osztályon egy sürgős beavatkozás közben nem várt lelettel szembesültek, így a műtét kiterjesztésére kényszerültek: ez órákra lekötötte az aneszteziológia kapacitásait – közölte a kórház. Válaszukban hozzátették: a szakma szabályai szerint jártak el, és sajnálják, hogy a beteg elégedetlenül távozott. (blikk.hu)


 

h i r d e t é s