h i r d e t é s

8. PTE Innovációs Nap

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

8. PTE Innovációs Nap

2019. március 19. - 19:46

 

Március 20-án immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Pécsi Tudományegyetem a népszerű Innovációs Napját. 

A rendezvény fókuszában az egyetemközpontú innovációs ökoszisztéma áll, valamint befektetők előtt mutatkozik be számos egyetemi innovatív technológia. 

Az egyetemközpontú innovációs ökoszisztéma koncepció célja, hogy az egyetem még inkább szerves részévé váljon az intézményt körülvevő világnak, és tudományos tevékenységével, valamint kutatás-fejlesztési szolgáltatásaival még inkább elősegítse a helyi vállalkozók és a régió fejlődését. 

A rendezvény plenáris előadásai és panelbeszélgetései is mind ezt a célt szolgálják. Dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, az egyetem vezetői valamint a PTE ipari partnereinek eszmecseréi jó alkalmat biztosítanak a különböző nézőpontok és igények megvilágításra. 

A délutáni szekció az innováció alapú vállalkozásokra, start up-okra és a tőkebevonásra fókuszál. A program részeként bemutatkozik több kockázati tőketársaság, valamint bemutatnak tíz olyan egyetemi projektet is, amelyek befektetőt keresnek. 

A nap folyamán a jelenlévők még további negyven aktuális egyetemi K+F projekttel ismerkedhetnek meg egy innovációs poszter kiállítás keretében, valamint a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének saját nemesítésű, rezisztens szőlőfajtáiból készült borait is megkostólhatják. 

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ezen a linken lehet: https://www.facebook.com/events/306993029999213/?active_tab=about 

 


 

h i r d e t é s