h i r d e t é s

80 éves a XIII. Kerület!

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

80 éves a XIII. Kerület!

2018. április 06. - 16:48

 

A XIII. Kerület 2018-ban ünnepli 80. születésnapját, ebből az alkalomból az év folyamán számos kulturális és sport programmal várja az érdeklődőket. 

Jelmagyarázat: M – minden korosztály számára, F – felnőtteknek, D - diákoknak,

GY – gyerekeknek, CS – családoknak, NY – nyugdíjasoknak

Az év legkiemeltebb napjai május utolsó hétvégéjén lesznek, amikor egy 3 napos fesztivált rendez a XIII. kerület a 80. évforduló alkalmából. Az ünnepi hétvégén gyerekprogramokkal, változatos sport programokkal, nagykoncertekkel várnak kicsiket-nagyokat. Azonban nem csak a születésnapi hétvégén készülnek ünnepi programokkal, egész évben színesítik az állandó rendezvényeket versenyekkel, vetélkedőkkel és játékokkal.

Nehéz összefoglalni azt a sok programot és meglepetést, amellyel készül a XIII. Kerületi Önkormányzat a 80. évforduló kapcsán. Érdemes továbbra is figyelemmel követni honlapunkat, mivel programjainkkal és a részletes információkkal folyamatosan jelentkezünk.

 

D, F, NY

február 3. – december 12.

HungarIkonok a XIII. Kerületben

Kárpáti Tamás több évtizedes kulturális és sportújságírói ténykedése során riportok, barátságok, könyvek „melléktermékeként” egyedülálló gyűjteményre tett szert, mely különböző művészek olyan személyes tárgyait tartalmazza, mint például Barcsay ecsetje, Faludy botja, Tandori sapkája, Örkény zsebórája, Karinthy írógépe, Makk Károly rendezői széke, Aba-Novák pipája, Mándy Iván fakése és mások különböző relikviái. A muzeális tárgyak már önmagukban is igazi ritkaságok, ám Kárpáti Tamás merész ötlettől vezérelve életet lehelt a holt tárgyakba. Kortárs képzőművészeket kért fel, hogy gondolják tovább a relikviákat, s megidézve egykori tulajdonosukat készítsenek belőlük képzőművészeti alkotásokat. Így jöttek létre a „szubjektek”, izgalmas, duplán egyedi műtárgyak, melyek egyszerre állítanak emléket a tárgy egykori tulajdonosának, és a kortárs képzőművészetnek.

A Hungarikonok a XIII. kerületben kiállításon a XIII. Kerület díszpolgárai előtt tisztelegnek korunk művészei. E rendhagyó, a kerület 80. születésnapja alkalmából rendezett tárlaton négy kiemelkedő díszpolgárunkhoz köthető tárgy tekinthető majd meg a RaM aulájában ez alkalommal átadásra kerülő vitrinben: Papp László (Verebics Ágnes), Portisch Lajos (Széri-Varga Géza), Szabó István (Haraszty István) és Szepesi György (Regős István) szubjektjeit láthatják az érdeklődők.

A belépés díjtalan!

Információ: Roboz Beáta +36 30 452 7011, [email protected]

Helyszín: RaM - Radnóti Miklós Művelődési Központ

 

GY, CS

május 25., péntek 14.00 – 18.00

Gyermek programok a kerület 80. születésnapja alkalmából

Délutáni családi kikapcsolódással készülünk a Béke tér hátsó, játszótér melletti részén. Ezen a délutánon felsorakoznak legkisebb látogatóink kedvencei, mint például: arcfestés, kézműves foglalkozás, légvárak, Viadal, társasjátékok, sport programok és még sok-sok más izgalmas program.

A részvétel díjtalan!

Információ: [email protected]

Helyszín: XIII. kerületi Béke tér

 

M

május 25., péntek 19.00

Anna and the Barbies koncert

Péntek estére az Anna and the Barbies koncertje hozza el az igazi fesztiválhangulatot. Miután meghallgattuk a fergeteges koncertet a Rippel Brothers Akadémia jóvoltából egy tűztánc show részesei lehetünk.

A részvétel díjtalan!

Információ: [email protected]

Helyszín: XIII. kerületi Béke tér

 

M

május 26., szombat 10.00 – 18.00

XIII. Kerületi Nemzetiségek Fesztiválja

A szombati napon a XIII. Kerületi Nemzetiségek Fesztiválja új helyszínen, a Béke téren sorakoztatja fel nekünk a kerületi nemzetiségi önkormányzatok sokszínű programjait a sátrakban és a színpadon egyaránt. A legkisebbeket sem felejtettük el ezen a napon sem, hiszen gyermekprogramokkal is készülünk.

A részvétel díjtalan!

Információ: [email protected]

Helyszín: XIII. kerületi Béke tér

 

M

május 26., szombat 19.00

Caramel koncert

A második nap estéjén egy különleges koncertet hallhatunk Molnár Ferenc – Carameltől, a Megasztár győztestől, aki azóta felfelé ívelő zenei karriert futott be.

A részvétel díjtalan!

Információ: [email protected]

Helyszín: XIII. kerületi Béke tér

 

GY, CS

május 27., vasárnap 10.00 – 18.00

Gyereknap

Vasárnap egészen délelőttől délutánig a gyerekeké lesz a Béke tér. A színpadon a Veronaki Zenekar és Kovácsovics Fruzsina koncertjét lehet majd meghallgatni. De a gólyalábas előadás mellett légvár fogataggal, Családi Játék Hétvégével, állatsimogatóval, kézműves foglalkozással, buborékos foglalkozással, lufi hajtogatóval, arcfestéssel és még sok más izgalmas gyermekprogrammal készülünk gyereknap alkalmából.

A részvétel díjtalan!

Információ: [email protected]

Helyszín: XIII. kerületi Béke tér

 

M

május 27., vasárnap 19.00

„Óh azok a csodálatos ’60-as évek!” – Táncdalfesztivál

A születésnapi hétvége megkoronázása képen, az 1968-as Táncdalfesztiválra emlékezünk Koós Jánossal, Poór Péterrel, Soltész Rezsővel, Dékány Saroltával, Ambrus Ritával és a Stúdió 11 Bigband-del egy fergeteges koncert keretében.

A részvétel díjtalan!

Információ: [email protected]

Helyszín: XIII. kerületi Béke tér

 

D, F, NY

május 17., csütörtök 18.00

MailArt Kiállítás

A részvétel díjtalan!

Információ: [email protected]

Helyszín: Újlipótvárosi Klub Galéria


 

h i r d e t é s