h i r d e t é s

A 3 legismertebb lakberendezési stílus

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A 3 legismertebb lakberendezési stílus

2022. január 12. - 10:47

Minden lakásnak lelke van, mégpedig olyan, amely tükrözi a benne élők ízlését, személyiségét. Álmaink otthona lehet modern, minimalista vagy klasszikus stílusú, de akár bohó vagy rusztikus is. Most a 3 legismertebb és legnépszerűbb lakberendezési stílust vesszük szemügyre.

Forrás: diszparna.com

1. A modern stílus

Minden modern, ami 21. századi: ez az egyik legelterjedtebb stílus manapság. Népszerűségének oka az egyszerűségben rejlik, nincs benne semmi cifraság, túldíszítettség. E dizájn legfőbb jellemzője a letisztultság, kedvelt színei a fehér és a szürke. Kiemelt eleme a fém, nem a fa.

A modern stílusban helyet kaphat minden innováció, meghökkentő dolgok is, bár a középpontban mindig a funkcionalitás van. Felesleges dolgoknak itt nincs helyük, a rendezettség uralkodik.

A minimalista stílus is megjelenhet az ilyen lakásokban: ívesség helyett a szögletesség, a nehéz helyett a lágy, könnyű anyagok használata tartozik ide. Arra azonban érdemes figyelni, ne legyen túl rideg a lakás! Célszerű néha megtörni az egyhangúságot, “kockaságot” egy-egy vidámabb színnel, bohókásabb bútordarabbal, díszpárnával.

2. A klasszikus stílus

Ez a stílus a legnehezebben megfogható, valójában a modern stílus szolidabb, barátságosabb változatát képviseli. A hagyományos bútorok itt is megjelennek, de ezek kecsesebbek, ívesebbek. A puhaság és a lágyság nagyobb szerepet kap egy klasszikus lakásban, mint a modernben.

Ha emellett a stílus mellett döntünk, nagyon oda kell figyelnünk a kiegészítőkre. De mindenből épp annyit használjunk fel, amennyit kell, nem szabad hagynunk, hogy a lakás túlzsúfolttá váljon! Néhány jól kiválasztott díszpárna a nappali kanapéján vagy egy natúr színű ágytakaró a hálószobában elég. Ezek beszerzéséhez látogasson el a Díszpárna.com Webáruház honlapjára, ahol további lakástextíliákat, dekorációs kellékeket is talál az inspirálódáshoz.

A klasszikus lakásba a fehéren kívül a barna, a bézs és pasztellárnyalatok illenek, de valójában választhatjuk bármelyik színt, a lényeg, hogy a meghittséget és a letisztultságot jelenítsék meg.

3. A rusztikus stílus

A rusztikus, vagy más néven country, vidékies stílus igen közkedvelt manapság. Az otthonosságot, az életszeretetet, a természetességet fejezi ki ez az irányzat.

A vidékies dizájn fő eleme a fa és a föld: a fából készült bútorok, agyagból készült dekorációs kellékek mind helyet kapnak itt. Színe a meleg sárga, narancssárga, a rozsdabarna és a zöld.

A rusztikus stílust választók kedvelik leginkább a puhaságot, lágyságot: náluk nem az elegancián van a hangsúly, mint a klasszikus lakások esetében, hanem a kényelmen. Itt is nagyon jól mutatnak a virágmintás, levélmintás díszpárnák vagy egy meleg, bolyhos pléd a heverőn.

Valójában választhatjuk bármelyik stílust új lakásunk berendezésekor vagy a már meglévő felújításakor, az a fontos, hogy otthonosan érezzük magunkat benne. Törekedjünk arra, hogy a tér kihasználása, a bútorok elrendezése, a színek kiválasztása összhangban álljon személyiségünkkel!