h i r d e t é s

A BAT reakciója az FDA szabályozására

Olvasási idő
5perc
Eddig olvastam

A BAT reakciója az FDA szabályozására

2020. január 09. - 14:23

 

A British American Tobacco Vállalatcsoport üdvözli az amerikai Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal (FDA) útmutatását, amely egy újabb lépés az amerikai e-cigaretta-piac fenntartható szabályozási környezete felé

A kép illusztráció! - Forrás: Top Employers Institute

  • A British American Tobacco Vállalatcsoport (BAT) üdvözli az amerikai Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal (FDA) bejelentését, amely elismeri, hogy a megfelelően szabályozott e-cigaretta kategória továbbra is a dohányzás egy megbízható alternatíváját nyújtja.
  • A szabályozás megfelelő végrehajtása biztosítani fogja, hogy a felnőtt fogyasztók választási lehetőségei továbbra is fennmaradhassanak minden kategóriában.
  • A BAT egyesült államokbeli leányvállalata, a Reynolds American Inc. (RAI) felkészült arra, hogy megfeleljen az ízesítésre vonatkozó új iránymutatásoknak.
  • A RAI már beadta az első márkára vonatkozó PMTA-pályázatát[1], azaz a forgalomba hozás előtti dohánytermék-pályázatot, és jó úton halad afelé, hogy a 2020. májusi határidő előtt az e-cigaretta portfóliójának fennmaradó tagjaira is beadja a pályázatokat.
  • A RAI biztos abban, hogy – ahogyan azt a PMTA-folyamat megköveteli – az összes VUSE termékről bebizonyosodik, hogy alkalmas a közegészség védelmére.

A British American Tobacco Vállalatcsoport (BAT) üdvözli az amerikai Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal (FDA) bejelentését, amely elismeri, hogy a megfelelően szabályozott e-cigaretta kategória továbbra is a dohányzás egy megbízható alternatíváját nyújtja, miközben kiemeli azt is, mennyire fontos, hogy az e-cigaretta termékek ne legyenek hozzáférhetők és vonzóak a fiatalok számára. Egy zavarokkal és bizonytalanságokkal teli jelentőségteljes időszak után ez az egyértelműsítés a szabályozási környezetben egy üdvözlendő lépés afelé, hogy az Egyesült Államok e-cigaretta-piaca újra stabil legyen.

Jack Bowles, a British American Tobacco Vállalatcsoport vezérigazgatója január 3-án (pénteken) elmondta: „A tegnapi bejelentés egy lépéssel közelebb visz minket egy kiszámítható szabályozási környezethez egy kulcsfontosságú piacon, de a figyelmet most a végrehajtásra kell irányítani annak érdekében, hogy az e-cigaretta-piac szabályozása hatékony lehessen.”

Kiemelte továbbá: „Mi már régóta hangsúlyozzuk, hogy nem önmagában ezeknek a termékeknek a marketingje ad okot aggodalomra, hanem ezek felelőtlen marketingjével kell határozottan foglalkozni. Úgy gondoljuk, hogy az intelligens szabályozási keretek a felelősségteljes marketinggel és a megfelelő végrehajtással együttesen biztosítják, hogy a felnőtt fogyasztók választási lehetőségei fennmaradhassanak minden kategóriában.”

Az FDA által kiadott útmutatás, valamint a korábban bejelentett követelmény, miszerint minden termék esetében 2020 májusáig be kell nyújtani a PMTA-pályázatokat, pozitív lépés, amely elősegíti, hogy a fogyasztók megfelelően szabályozott, minőségbiztosított termékekhez férjenek hozzá, amelyek nem vonzók vagy elérhetők a fiatalok számára.

Fontos, hogy az útmutatás egyértelműen kimondja, hogy az ízesítések azután térhetnek vissza a piacra, miután a PMTA-eljárás során megvizsgálták és jóváhagyták őket.

Jack Bowles hozzátette: „Felnőtt dohányfogyasztók milliói keresnek alternatívát a cigarettára, és fontos megjegyezni, hogy a megfelelően szabályozott ízesítések fontos szerepet játszhatnak, amikor a felnőtt dohányfogyasztók a cigaretta alternatívájaként az e-cigarettára való áttérés mellett döntenek.”

Folytatta: „Vállalatcsoportunk egyesült államokbeli leányvállalata, a RAI Group már beadta egy márkára, a VUSE Solo-ra vonatkozó PMTA-pályázatát, és jó úton halad, hogy a VUSE portfólió fennmaradó tagjaira is benyújtsa pályázatait még a 2020. májusi határidő előtt. Biztosak vagyunk abban, hogy – ahogyan azt a PMTA-folyamat megköveteli – az összes VUSE termékről bebizonyosodik, hogy alkalmas a közegészség védelmére.”

A BAT régóta érvel az új kategóriájú termékei fenntartható szabályozási keretei mellett. A BAT abban hisz, hogy a felnőtt fogyasztóknak nehezen hamisítható e-cigaretta-termékeket kell kínálni; olyan új kategóriás termékeket kell kínálni, amelyeket világszínvonalú tudomány és gondos termékfelügyelet támogat; hogy ízek olyan kínálatát kell biztosítani, amely elégedetté teszi a felnőtt fogyasztókat, de nem vonzza a fiatalokat; és a marketingnek szabadságot kell biztosítani, hogy előmozdítsa, hogy a kategóriát a felnőtt fogyasztók elfogadják.

„Az új szabályozási keret implementálása során továbbra is együtt fogunk dolgozni az FDA-vel annak érdekében, hogy a fogyasztók minőségbiztosított termékekhez férhessek hozzá, miközben mindent megteszünk azért, hogy az e-cigarettázás továbbra is egy megbízható lehetőség maradjon a hagyományos cigaretta alternatíváját kereső dohányosok számára” – foglalta össze Jack Bowles vezérigazgató.

 

London, Egyesült Királyság, 2020. január 3.

 

Előretekintő állítások
Ez a British American Tobacco Részvénytársaság közleménye. A „British American Tobacco”, a „BAT”, a „mi”, a „minket” és a „miénk” hivatkozás a vélemény kifejezésekor a British American Tobacco Részvénytársaságra vonatkozik (a társaságra és leányvállalataival együtt a „Vállalatcsoportra”), és a dohányipari üzleti tevékenység kifejezése a Vállalatcsoport működő társaságaira vonatkozik, esettől függően együttesen vagy külön-külön. Ez a közlemény tartalmaz bizonyos előretekintő nyilatkozatokat, ideértve az Egyesült Államok 1934-es Értékpapír-csere törvényének 21E szakasza értelmében tett nyilatkozatainkat, a szándékaink, meggyőződéseink vagy jelenlegi elvárásaink kapcsán amelyek az előkészítés időpontjában rendelkezésre álló ismereteket és információkat tükrözik, továbbá többek között a kilátásokat, növekedést, stratégiákat, a szabályozási irányelvek betartását, képességünket további szabályozási kérelmek benyújtására, valamint a szabályozás betartásának sikerét érintik, valamint azokat a gazdasági és üzleti körülményeket, amelyek időről időre fennállnak azokban az országokban és piacokon, ahol a Vállalacsoport működik. A BAT nem vállal kötelezettséget ezen előretekintő állítások frissítésére vagy felülvizsgálatára, új információk, jövőbeli események vagy egyéb körülmények felmerülése eredményeként. Az olvasókat figyelmeztetjük, hogy ne támaszkodjanak indokolatlanul az ilyen előretekintő kijelentésekre.
Ezeket az állításokat gyakran, de nem mindig, olyan szavak vagy kifejezések használatával tesszük, mint például: „hinni”, „előre látni”, „tudni”, „lehet”, „kell(ene)”, „szándékozni”, „tervezni”, „potenciál”, „lehetőség”, „előrejelzés ”, „fog ”, „becslés ”, „stratégia” és hasonló kifejezések. Az ebben a közleményben tükröződő elvárásokat ésszerűnek tartjuk, de változók széles köre befolyásolhatja azokat, amely változók a tényleges eredmények lényeges eltérését eredményezhetik a jelenleg várttól, ideértve a hátrányos nemzeti vagy nemzetközi törvényhozás és szabályozás hatásával kapcsolatos, valamint a hazai vagy nemzetközi szabályozó testületek kedvezőtlen döntéseivel kapcsolatos bizonytalanságokat.
Ezekre és egyéb tényezőkre vonatkozó kiegészítő információk megtalálhatók a Társaság az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottságának (U.S. Securities and Exchange Commission – „SEC”) benyújtott bejelentéseiben, ideértve a 2019. március 15-én benyújtott, a 20-F formanyomtatvány szerinti Éves jelentést és a 6-K formanyomtatvány szerinti Aktuális jelentéseket, amelyek ingyenesen letölthetők a SEC weboldaláról (http://www.sec.gov), valamint a Társaság éves jelentésében, amely ingyenesen letölthető a British American Tobacco weboldaláról (www.bat.com).

 

h i r d e t é s