h i r d e t é s

A Bátor Tábor Alapítvány a Provident Társadalmi Hasznosság Díj idei nyertese

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A Bátor Tábor Alapítvány a Provident Társadalmi Hasznosság Díj idei nyertese

2019. november 17. - 08:24

 

Idén a Bátor Tábor Alapítvány vehette át a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat. Az elismerést 2014 óta a Figyelő TOP 200 Gálán adják át évente egy-egy olyan szervezetnek, amely innovatív és fenntartható válaszokat nyújt társadalmi, környezeti kihívásokra. A Bátor Tábor alapítvány a súlyosan beteg gyerekeknek és családjuknak élményközpontú tábori és kórházi programokon keresztül sorsfordító élményeket, erőt és eszközöket biztosít a gyógyuláshoz. Programjaik ingyenesek, céljuk, hogy a résztvevőket különböző kihívások elé állítsák, melynek köszönhetően megerősödve, számos sikerélménnyel gazdagodva vehetik fel a küzdelmet a betegséggel.

A Bátor Tábor Alapítvány képviseletében Knecht Tamás adományszervezési igazgató vette át Provident Társadalmi Hasznosság Díjat 2019. november 14-én, a Figyelő TOP 200 Gálán. A Bátor Tábor 2001 óta szervez terápiás táborokat súlyos beteg gyerekeknek és családtagjaiknak, illetve olyan családokat is befogad, akik betegség következtében vesztették el gyermeküket. A Tábor 2007 óta tagja a nemzetközi Serious Fun Children’s Networknek, melynek módszertana alapján ma 32 országban gyógyulnak 40 betegségcsoportban érintett gyermekek. A Bátor Tábor 2015 óta a játék gyógyító erejét már a kórházakba is elviszi, hogy az ott küzdő kis hősöknek is megmutathassák: a felhők fölött mindig süt a nap. Az ingyenes programokat vállalati és magánadományok teszik lehetővé. Magyarországon a hatvani tábor három országból évente mintegy ezer táborozót fogad, 47 magyar és 13 külföldi kórházzal együttműködve. A gyermekek teljes körű orvosi felügyelet mellett élvezhetik a táborban kínált programokat.

A Provident Társadalmi Hasznosság Díjat közösen alapította meg 2014-ben a több évtizedes múltra visszatekintő Figyelő gazdasági hetilap és a Provident Pénzügyi Zrt, mely Magyarország egyik legaktívabb társadalmi felelősségvállalás programját működteti. Az alapítók szakmai partnerként a felelős vállalatirányítás iránt elkötelezett cégeket és vezetőket összefogó Hungarian Business Leaders Forumot (HBLF) kérték fel. A díjazottakat minden évben a hazai gazdaság és közélet kiemelkedő szereplőiből álló kuratórium választja ki.

A Provident Társadalmi Hasznosság Díj a társadalmi, környezeti kihívásokra új, innovatív és fenntartható válaszokat nyújtó cégeket, szervezeteket ismeri el, melyek legjobb gyakorlatként is helytálló termékeket vagy szolgáltatásokat hoznak létre. Az elmúlt években olyan példaértékű szereplők részesültek elismerésben, mint a minőségi könyvkiadásban élen járó Kossuth Kiadó, a környezeti és üzleti szempontból egyaránt fenntarthatóságra és transzparenciára törekvő Hajtás Pajtás biciklis futárszolgálat, a környezetbarát vízgazdálkodás terén kimagasló eredményeket felmutató Aquaprofit Zrt., a fenntartható élményközpontként működő Katica Tanya vagy a magas minőségű, innovatív egészségmegőrző készítményeket gyártó Béres Gyógyszergyár Zrt.


 

h i r d e t é s