h i r d e t é s

A bécsi hatóság megerősítette a Majomhimlő-gyanút

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A bécsi hatóság megerősítette a Majomhimlő-gyanút

2022. május 23. - 05:17

A 35 éves bécsi férfit múlt éjszaka vitték kórházba, miután enyhe lázat mutattak ki nála, az arcán pedig kiütések keletkeztek.

A kép illusztráció! - Forrás: Ntv

Majomhimlő gyanújával szállítottak kórházba egy embert Ausztriában, nem sokkal később megerősítést is nyert, hogy a férfit valóban himlővírus fertőzte meg – jelentette vasárnap az ORF osztrák közszolgálati televízió.

A himlőgyanús eset megerősítve

– tudatta a Twitteren a bécsi egészségügyi hatóság, hozzátéve, hogy miután kimutatták a szervezetében a vírust, és tünetei is vannak, kijelenthető, hogy majomhimlővel fertőződött meg.

A gyanús esetként érkezett páciens laboreredménye megerősítette, hogy himlővírussal fertőződött meg. Annak megállapítása, hogy a himlővírus melyik fajtájáról van szó, még folyamatban van

– mondta az APA osztrák hírügynökséggel Nina Brenner-Küng, a bécsi egészségügyi szolgálat szóvivője, hozzátéve, hogy minden valószínűség szerint majomhimlővel állnak szemben. A tájékoztatás szerint a 35 éves bécsi férfit éjszaka vitték kórházba, miután enyhe lázat mutattak ki nála, az arcán pedig kiütések keletkeztek. A szóvivő elmondta, hogy a férfin bőrelváltozások láthatók és influenzaszerű tünetei vannak, az állapota stabil.

Az elmúlt napokban Európa több országában – köztük Belgiumban, Svájcban, Spanyolországban és Hollandiában – vettek nyilvántartásba majomhimlővel fertőzött embereket. (MTI) / 24.hu


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s