h i r d e t é s

A cseh kormányfő elismerte, elhibázták a járványkezelést

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A cseh kormányfő elismerte, elhibázták a járványkezelést

2020. szeptember 22. - 08:38

 

Andrej Babis azt mondta, elragadtatta magát.

Andrej Babis cseh miniszterelnök - Forrás: Journalismfund.eu

Andrej Babis cseh miniszterelnök elismerte hétfőn, hogy a kormánya hibázott, amikor túl korán oldotta fel a járvány terjedésének visszaszorítása miatt bevezetett korlátozásokat a nyáron, írja a Guardian.

"Engem is elragadtatott a nyár közeledte és az általános közhangulat. Ez egy hiba volt, amit nem szeretnék még egyszer elkövetni" – mondta a cseh kormányfő a televízióban közvetített beszédében.

Csehországban múlt hét csütörtökön rekord sok, 3130 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. Ez majdnem annyi új eset volt, mint amennyit egész márciusban diagnosztizáltak, igaz, akkor még problémák voltak a tesztkapacitásban.

Jan Hamacek belügyminiszter közölte, az ország járványügyi helyzete jelenleg a második legrosszabb ez Európai Unióban népességarányosan Spanyolország után.

"A helyzet súlyos. A szakértők szerint ha meghaladjuk a havi 120 ezer új fertőzöttet, akkor kifogyunk a kórházi ágyakból. Mindent megteszünk, hogy ezt elkerüljük" – fogalmazott.

Adam Vojtech egészségügyi miniszter a kialakult helyzet miatt hétfőn benyújtotta lemondását. Helyét Roman Prymula epidemiológus vette át. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s