h i r d e t é s

A csemegepult nem ürül ki

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A csemegepult nem ürül ki

2020. március 25. - 17:18

 

A Kométa teljes kapacitással termel

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Varga György

A Kometa 99 Zrt. Magyarország nemzeti szempontból egyik létfontosságú élelmiszer-előállító üzeme. A vállalat teljes kapacitással termel, hetente átlagosan 11 000 sertést dolgoznak fel. A cég az egyébként is magas szintű higiéniai szabványait már a járvány kezdetekor tovább szigorította és azóta újabb óvintézkedéseket vezetett be a kaposvári üzemben.

A koronavírus idején is létfontosságú, hogy a lakosság számára biztosítva legyenek a legalapvetőbb fogyasztási cikkek, köztük az élelmiszerek. A termelés nem állhat meg, a Kométa éppen ezért már a járvány elején számos egészségbiztonsági intézkedést vezetett be a beszerzést, az üzem fertőtlenítését, valamint a munkamenetet illetően, hogy óvja dolgozói, a kereskedők és fogyasztói egészségét.

A krízis okozta megnövekedett fogyasztói igény kielégítése miatt a kaposvári üzemben az eddigiekhez képest több műszakban és akár hétvégén is teljes kapacitással zajlik a termelés. Hetente átlagosan 11 000 sertést dolgoznak fel, a múlt héten közel 450 000 tálca védőgázas húst szállítottak kereskedelmi partnereiknek. A naponta mintegy 600 üzemben dolgozó munkatárs áldozatos és fegyelmezett munkáját bruttó 30 000 Ft-tal megemelt összegű fizetéssel jutalmazzák.
„A munkát eddig is a legmagasabb higiéniai előírások mentén végeztük, amelyeket a járvány kezdetekor számos egyéb óvintézkedéssel egészítettünk ki”– mondta Giacomo Pedranzini, a Kometa 99 Zrt. ügyvezető igazgatója.

„A telephelyre érkezéskor minden kollégánál testhőmérsékletet mérünk, egy profi, a repterekről ismert hőkamerát is beszereztünk a beléptető helységbe, ezáltal nem csak a gyártó egységekbe, de már a telep területére sem juthat be szigorított ellenőrzés nélkül senki. Kötelezővé tettük a csuklyás védőmaszk viselését is.” Szigorították a közös étkezést is: egyszerre kevesebben lehetnek a kantinban, ételfutárok nem léphetnek az üzem területére, a kávéautomaták helyett pedig bekészített kávé áll a dolgozók rendelkezésére.

Az alapanyagok – annak ellenére, hogy a nemzetközi szállítmányozásban lehetnek fennakadások – egyelőre zavartalanul érkeznek az üzembe, így a termelés is folyamatos. A Kométa továbbra is a mértékletes vásárlásra kéri fogyasztóit, és arra, hogy ne aggódjanak, a cég termékei továbbra is jelen lesznek a csemegepultokon.


 

h i r d e t é s