fbpx A digitális felzárkózást segíti a Provident | CIVILHETES

h i r d e t é s

A digitális felzárkózást segíti a Provident

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A digitális felzárkózást segíti a Provident

2020. december 18. - 15:42

 

Hetvenhat darab asztali számítógépet adományozott iskolás gyermekeknek a Provident Pénzügyi Zrt. a Mosolykommandó Közhasznú Alapítványon keresztül.

A komplett gépeket pályázat során nyerhették el azok a szegedi és környékbeli jó tanulók, akik eszközhiány miatt nehézségekkel küzdöttek a digitális oktatásra történő átálláskor. A győztes pályázók karácsony előtt vehették át nyereményeiket.

A Provident az elmúlt közel húsz évben mindig is nagy figyelmet fordított az önkéntes munkára és a segítségnyújtásra. Az intézmény munkatársai rendszeresen támogatnak különböző közösségeket adománnyal vagy önkéntes aktivitásokkal, eddig több mint 80 ezer munkaórával segítették a rászorulókat és a jó ügyeket.
Idén ősszel a Provident szegedi csapata hetvenhét darab kiváló állapotú, otthoni használatra tökéletesen alkalmas számítógépet adományozott a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány számára. A felajánlott eszközök mellé további gépek is érkeztek, így a pályázaton 5 millió forint értékű, összesen száz asztali gépért jelentkezhettek a diákok. A jelentkezés feltétele csupán annyi volt, hogy legalább egy iskolás gyermek legyen a családban, aki az előző félévben minimum négyes tanulmányi átlagot ért el. A szegedi és környékbeli nyertesek a szoftverekkel ellátott számítógépeket az elmúlt napokban vehették át.

„A 2020-as év kivétel nélkül mindenki számára nehézségeket okozott, és számos váratlan helyzettel kellett szembenéznünk. Ebben a kihívásokkal teli évben sem szerettük volna megtörni közel 20 éves hagyományunkat és idén is igyekeztünk segíteni a rászorulókon. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a hátrányos helyzetűeket, és közülük is a gyermekeket támogassuk. Ebben az évben számos halmozottan hátrányos helyzetű, gyermekeket segítő szervezethez és intézményhez juttattunk el valamilyen formában támogatást. A diákok digitális oktatása jelenleg mindennél fontosabb, így nagy öröm számunkra, hogy a Mosolykommandó Alapítvány segítségével elosztott számítógépek használatával még több gyermek tud részt venni a tanórákon” – mondta el Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

 „Eltökéltek vagyunk, hogy lehetőséget és eszközt biztosítsunk azok számára, akik hozzánk fordulnak segítségért. Az elnyert számítógépekkel könnyebbé válnak a mindennapok, mi pedig örülünk, hogy a pályázó gyermekek számára megfelelő technikai hátteret tudunk biztosítani a tanuláshoz. Hálásak vagyunk a Mosolykommandó Alapítványnak, hogy segítségükkel a legjobb helyre kerültek adományaink” – tette hozzá Gara Gábor, a Provident Pénzügyi Zrt. Kommunikációs és Kormányzati Kapcsolatok Igazgatója.


 

h i r d e t é s

Kommentek