h i r d e t é s

A dugulás semmikor sem jön jól, de mi van, ha éjszaka támad?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A dugulás semmikor sem jön jól, de mi van, ha éjszaka támad?

2022. május 13. - 12:01

 

Az csak természetes, hogy nincs olyan vízhálózatot érintő probléma, aminek örülne az ember. Épp ellenkezőleg! 

A bosszúság mindenkor borítékolható. Na de mindig van lejjebb, ahogy ezt a kevésbé optimista mondás tartja. A statisztikák alapján minden második dugulásra az éjszaka leple alatt derül fény, hogy ezzel a kis képzavarral éljünk. Mondjuk az esti zuhanyzás, fürdés vagy vécélátogatás után. Ez bizony extrán kellemetlen helyzet, mert nyilván senki sem szívesen vár reggelig a megoldással. De vajon ki az, aki az éjjel közepén is elérhető?

Illik éjszaka telefonálni?

Sokan komolyan úgy gondolják, hogy teljesen mindegy, mekkora a baj, éjjel akkor sem illő segítséget kérni. Hiszen mindenkit megillet a pihenés, a szakembereket meg különösen, lévén egész nap úton vannak és munkálkodnak. Igen, ez egy nagyon kedves és szimpatikus elképzelés, viszont az éjszakai kiszállás, mondhatni gyorssegély egy olyan opció jó esetben, aminek a működtetéséről külön kolléga gondoskodik, akinek az a feladata, hogy az éjszakai órákban éberen várja a riasztásokat. Tehát ez nem olyasvalami, amit pusztán udvariaskodásból el kellene utasítani.

Az azonban igaz, hogy a vállalatok jelentékeny része csak hangzatos marketingfogásként alkalmazza a duguláselhárítás 0-24 óráig felhívást. A valóságban azonban hogy, hogy nem, soha nem csörög ki a telefon, vagy ha mégis, akkor a vonal végén a nagy néma csend felel. Ez egy szomorú tendencia, ellenben azért akad ellenpélda. És ez a lényeg. Amíg van kihez fordulni, amíg a megbízhatóság nemcsak reklámszöveg, addig minden rendben. Nincs az a dugulás, ami fennakadást okozhatna.

Az éjjel közepe sem képez kivételt?

Cégünk esetében nem! A duguláselhárítás Budapest területén nem napszak kérdése, és még csak a pontos idő sem számít. Ha a probléma adott, akkor nincs más út, mint a megoldás. Mi ehhez tartjuk is magunkat, ezért aztán a kollégánk éjszaka csak a telefonhívásokra vár. Aztán ha elhangzottak az adatok, akkor máris indul elhárítani a fennakadást, hogy a reggel már sokkal gördülékenyebben kezdődhessen!


 

Kommentek

h i r d e t é s