h i r d e t é s

A Dunyhás testvér

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

A Dunyhás testvér

2018. december 26. - 08:03

 

„Dunyhás testvér” -
a fülkeforradalom párját ritkító terméke

„Régen nem hallgattam  komolyzenét sem. A szüleim magyar nótát hallgattak, én meg mindent, ami a Sokol 601-ből kijött, a komcsikat csak később utáltam meg. Polgármesterként már nem is álltam velük szóba… javíthatatlanok. Vagy ellopnak, vagy tönkretesznek mindent. A nyolcvanas évek végére már nagyon elegem volt abból a rendszerből, ahol csak kivételezett elvtársak juthattak hozzá például valóban érdekes könyvekhez. Gyilasznak A tökéletlen társadalom című könyvét én például csak úgy tudtam megszerezni, hogy annak idején volt egy barátnőm a Tudományos Akadémián, ő lopta ki nekem. Ebből már 1988-ra nagyon elegem volt…”
*

Ki hitte, hogy Keleti Márton filmrendező alkotásában az egyik sztárszereplőt „Dunyhás Testvér” néven ismerte meg a nyilvánosság. Az a bizonyos csepeli nyilasként kezdte, de proletárként folytatta a Weiss Manfréd Művek utódjánál…, a proletárhatalom esztendeiben elvegyült… Az új „testvért” 1990 után ismerhette meg a nyilvánosság. A nem különösebben párthű fickó eleinte ismert SZDSZ-alapítóként és propagandistájaként vitézkedett Budapest XXI. kerületében (Csepelen), így  ismerte meg a lakosság túlnyomó többsége… A birkózást, mint sportot, befejezett egykori Németh Szilárd  a munkáskerület utcáit, tereit hangszóróval a kezében járta keresztül-kasul. Ő alapította meg a helyi SZDSZ-t. A külváros utcáin, piacain, az exponált helyeken szavazókat toborzott a Fidesz-rivális Szabad Demokraták Szövetsége (az SZDSZ) számára, gyűjteni igyekezett a szavazatokat  a szintúgy liberális  pártnak, több-kevesebb sikerrel  - ám a végén, 1998 tavaszán, mégis a Fidesznél kötött ki, ahol lényegesen nagyobb karriert csinált: a Honvédelmi Minisztérium államtitkára lett.   

A nehézsúlyú élmunkás szerint a Fidesz nem Cosa Nostra

Németh Szilárd István, napjainkra a Fidesz élmunkása. 1964-ben született szegény csepeli munkáscsaládba, de ettől még maradhatott volna tisztességes ember is.. Otthoni örökség a katolikussága. Húgával és (később rokkantnyugdíjas) szüleivel élete első tíz évét egy 9 négyzetméteres albérletben töltötte, azokban az években nála nyomorúságosabb körülmények között is százak-ezrek vegetáltak közművek nélküli poros utcákban, viskókban Csepel szigetén. A Jedlik Ányos Gimnáziumban érettségizett, majd 1982–1996 között egy csepeli iskolában dolgozott, először képesítés nélküli napközis nevelőként, majd tanítóként, tanárként, igazgatóhelyettesként. 1989-ben a csepeli SZDSZ alapító tagja, agitátora lett. Nagyon szereti a birkafejet és a disznócsülköt, de nagyon nem szereti az ellenzéki oldalon politizáló nőket…, feltehetően ez a fajta undor kölcsönös: a női nemnek sem a mindig szunyókáló „Dunyhás testvér” a férfiideálja.

„Valójában most is ugyanarról szól a fáma, mint évek óta: vannak a bevándorláspártiak és a bevándorlást ellenzők, a háttérben pedig megjelenik Soros György. Az újdonság csak annyi, hogy mindegyik ellenzéki párt, a Jobbiktól az MSZP-n, LMP-n, Párbeszéden át a DK-ig, elkezdte a női politikusait maga előtt tolni. A magunk mögött hagyott hét bebizonyította, hogy ezek a főszereplőkké vált hölgyek – Varga-Damm Andrea, Bangóné Borbély Ildikó, Kunhalmi Ágnes, Szél Bernadett, Demeter Márta, Szabó Tímea, Vadai Ágnes–, akik gátlástalanságban, agresszivitásban, hazudozásban, hataloméhségben simán felülmúlják férfi elvtársaikat.  Németh Szilárd szomorúnak tartja, hogy a tüntetők közé szervezett ellenzéki(!) pártkatonák karácsony ünnepét is meggyalázták azzal, hogy rászoruló gyerekeknek szánt ajándékszánkókat törtek szét, és megpróbálták felgyújtani az ország karácsonyfáját…” – nyilatkozta a több mint ötszáz napi- illetve hetilapot (Magyarország majdnem minden sajtótermékét) a magáénak tudó „nemzeti média” egyik sordíjasának.

Németh Szilárd a politikus és a Fidesz megmondó embere  tagadta, hogy a Fidesz hasonlítana a Cosa Nostrára, mégpedig azért, mert 2010-ben és 2014-ben is nyert, az október 2-i kvótanépszavazás pedig „önmagáért beszélt”. Visszautasította azt gyanút is, hogy a civil szervezetek mögött sejtett amerikai magyar milliárdos, Soros György elleni plakátkampány antiszemita felhangokat hordozna. Azt amit ezzel kapcsolatban állít, hogy Magyarországon hivatalosan zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben, néhányan nyilvánvalóan nem értik, amit a plakátokra néhol ráfirkált „Büdös zsidó” felirat tanúsít.

A hústorony feleségét sem tartja Soros-ügynöknek!

Németh szerint a plakátkampány nem ront és nem is javít a közbeszéd magyarországi helyzetén. „Elég világos volt a konzultációban is, mire megy ki a játék” – utalt arra, hogy az Orbán-kormány által első számú közellenségnek kikiáltott Soros szerinte „mindent elkövet Magyarország szétzilálásáért”, az amerikai magyar milliárdos terve az, hogy elárassza migránsokkal Európát.

Ezután következik az interjúban a kedvenc részünk, amikor ugyanis a Népszava újságírója azt firtatta, lehet-e „brutális sikerről” beszélni a nemzeti konzultáció kapcsán, amelynek a kérdőívét  a 8,2 millió magyarországi választópolgár közül mindössze 1 688 044-en küldtek vissza, Németh így felel: „Nekem annak tűnik, tehát ebben nem fogunk tudni megegyezni. Azt látom, hogy ön Soros pártján áll, én pedig a magyar emberekén.” - Ehhez a következő kérdésre csak azt azért hozzáfűzte, hogy a családjában sem ért mindenkivel egyet, de a feleségének nem mondja, hogy Soros küldte. – E legutóbbi mondata pedig azt valószínűsíti, hogy a „Dunyhás testvér” nincs teljesen elborulva: asszonykáját semmikép’ sem tarja Soros-ügynöknek, tehát az általa elkövetett törvénytelenségeket nem elborult elmével követte el.


 

h i r d e t é s