h i r d e t é s

"A Fidesz egy pillanat alatt térdre kényszeríthető" 

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"A Fidesz egy pillanat alatt térdre kényszeríthető" 

2019. március 12. - 17:08

 

Bősz Anett videóüzenetben reagált Manfred Weber budapesti látogatására.

Budapest, 2019. március 12. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét 2019. március 12-én. - Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A Liberálisok országgyűlési képviselője szerint a találkozó mindent elmond arról, hogy az Orbán-kormány hányadán áll az Európai Néppárttal, és hogy hogyan fogja fel a közéletet. Bősz Anett  a videóban elmondta: a Brüsszel-ellenes plakátok letakarása gyerekes cselekedet, ugyanakkor megmutatja, hogy a Fidesz egy pillanat alatt térdre kényszeríthető, és hogy a magyar kormány tisztában volt azzal: tilosban jár, amikor kiteszi ezeket a plakátokat akár Juncker, akár Brüsszel, akár Soros ellen.

A Liberálisok politikusa a következőképpen reagált arra, hogy három tagú vizsgálóbizottság fogja vizsgálni, hogyan áll Magyarország a jogállammal és a demokratikus intézményrendszerrel: „Orbán Viktornak hatalmas takaróra lesz szüksége, ha mindent el akar rejteni az európai politikustársak elől és az európai színtérről, amit szégyellnünk kell. A jogállami normák sérültsége, és az a viselkedés, amit Orbán Viktor tanúsít, száz évre rakja pályára hazánkat. Az, hogy a lengyelek és az olaszok jó partnerek abban, hogy az európai integrációt szétverjék, még nem azt jelenti, hogy ez a jó út. A jó út az lenne, ha ezek a Brüsszel-ellenes plakátok ki se kerültek volna. Ha valódi kompromisszumra kész miniszterelnökünk lenne, aki érti az európai politikát, nem olyan, aki hazánkról hazudik Brüsszelnek, és Brüsszelről hazudik a magyaroknak” – fogalmazott Bősz Anett a videóban.


 

h i r d e t é s