h i r d e t é s

A Figyelő listája Soros zsoldosairól

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Figyelő listája Soros zsoldosairól

2018. április 16. - 08:07

 

Ahogy arról már számos lap beszámolt, a Schmidt Mária érdekeltségébe tartozó hetilap a jelek szerint kifogyott az ötletekből. Épp ezért maradva a – beváltnak tűnő – adunál kétszáz névből álló listát adott közre, mondván ők a csúnya gonoszok.

Hogy miért nem újdonság ez a lista? Tök egyszerű, a szélsőjobbos oldalak, mint a Metapedia később Rightpedia, antiszemita és fehér felsőbbrendűséget hirdető Wikipedia-koppintást, rögtön meg lehet érteni, mire szolgál az ilyen típusú „adatgyűjtés”.

Nyilván, a szóban forgó lista csak a kormány aktuális ellenségeit mutatja be – azt pedig vallásra való tekintet nélkül teszi – de „A spekuláns emberei” ugyanazt a logikát követik, mint az említett lap. Közszemlére tenni és bevádolni a kormány aktuális ellenségeit.

Illetve az aktualitás nem teljesen fedi az igazságot, hiszen a listán két halott neve is szerepel. De szerepel ott Chikán Attila neve is, aki az első Orbán-kormány gazdasági minisztere volt.

Abszurd módon, ebben mégsem tévedett olyan nagyot a lap szerzője. Feltéve persze, ha abból indulunk ki, hogy a milliárdos filantróp hálózata időközben önállósította magát és bár feladata a demokrácia kutatása lett volna, ehelyett jól álcázott pénzmosodának használja az országot. Így a listáról Orbán Viktor neve éppúgy hiányzik, mint Schmidt Máriáé.

De persze számos olyan név is található, akik okkal érezhetik megrágalmazva magukat abban az országban, ahol az ügynök kifejezésnek meglehetősen riasztó múltja van.

„Megdöbbenéssel tapasztaltuk, hogy a rossz emlékeket idéző listázás a fent említett politikai szégyenbélyeget próbálja rásütni Perczel Istvánra, orthodox hívő társunkra, sokgyermekes keresztény családapára, köztiszteletben álló tudósra is, azon az alapon, hogy a Közép-európai Egyetem (CEU) oktatója” - áll a több ortodox keresztény által jegyzett közleményben” idézi az ortodox keresztény személyek által aláírt közleményt a 444.

Különösen azért furcsa dolog ez, mert e hálózatról elsőként Orbán Viktor nyilatkozataiból értesülhettünk. Nyomot működésükre, vélt mozgolódásaikra vonatkozólag eleddig nem sikerült találni.

Míg ellenben a kormány szokatlanul lelkes, és kiterjedt számú híveinek hasonló hálózatra utaló, összehangolt akcióira már volt példa több alkalommal is. E jéghegynek csupán csúcsát képezi a CÖF és a Békemenet. Internetes trollok bevetése a kormány részéről nagyon is logikusnak tűnik.


 

h i r d e t é s