h i r d e t é s

A Godox legújabb LED lámpája

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A Godox legújabb LED lámpája

2019. november 20. - 10:01

 

A világítástechnika fejlődésének egyik fontos állomása a LED technika megjelenése. Számos felhasználási területen bizonyított már, többek között a fényképezés is hamar felismerte a LED-ben rejlő lehetőségeket. 

Az ilyen típusú lámpák számos olyan előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek miatt egyre népszerűbbé válnak. Fogyasztásuk alacsony, fényteljesítményük magas, hőtermelésük nem számottevő. A legújabb típusok szinte tökéletes színvisszaadásra képesek, fényerejük szabályozható. Az elmúlt időszakban egyértelművé vált, hogy az állandó fényű LED lámpáké a jövő, és erre a gyártóknak is reagálniuk kellett.

LED lámpa

A Mikrosatnál kapható Godox rendszervakuk kínálata igen széles. A felhasználók legnagyobb örömére, mára már számos LED lámpát is találunk a palettán. Az SL jelzésű lámpacsalád legújabb tagja az SL60W. Ez egy impozáns megjelenésű, fotózásra és videózásra is alkalmas, folyamatos fényű 60 Wattos lámpa, mely fehér és sárga (SL60Y) színhőmérsékletű változatban kapható. 

A lámpa kicsi, 230*240*140mm, súlya mindössze 1,6 kg, formavilágában az SK vakukra emlékeztet. A lámpán túl egy Bowens bajonettes reflektort, hálózati kábelt, műanyag védőkupakot és távirányítót is találunk a csomagban.

A lámpa ismérvei

A nagyméretű LED-et hűtőborda öleli körbe, a további hűtésről egy, az eszköz belsejébe épített ventilátor gondoskodik. Az eszköz kezelése könnyű: a hátoldalon található kijelzőn jelennek meg az adatok, innen könnyen leolvashatók az információk. A főkapcsoló és a fényerő szabályozó tekerőgomb a kijelző mellett kapott helyet. A hátoldalon található továbbá a csoport, csatorna beállításáért és távirányításért felelős gomb is.

A távirányító segítségével a fényerő 10-100% között állítható, 16 csoport és 4 csatorna közül tudunk választani, a +/- jelekkel módosíthatjuk a fényerőt. A távirányító más típusú Godox lámpákkal is működik. A bajonettzárnak köszönhetően, a stúdióvakuk fényformálói rögzíthetők a lámpára. Az alapreflektoron található nyíláson keresztül, a LED lámpa aljáról induló ernyőtartóhoz csatlakoztatható az ernyő. 100-240 V kell a lámpa működéséhez, ezért a világ bármely pontján használni tudjuk.

Adatok

Mozgókép esetén is kiváló választás az SL60W, hiszen a videózáskor mindig kérdés, hogy az alkalmazott lámpa vibrálása, mennyire jelenik meg a felvételen. A tesztek alapján a Godox LED lámpája kitűnőre vizsgázott, szélsőséges beállítások mellett sem észlelhető vibrálás.

A széria nagyobb teljesítményű darabjai méretben és formában is eltérnek a legkisebb testvértől. A folyamatos fényt adó LED lámpával rögtön látjuk a fény irányát, az árnyékok minőségét. Videók, vlogok készítésénél, portréképek, étel- és tárgyfotózásnál is jó választás az SL család legkisebb tagja. Kicsi, de erős: a 60 W-os teljesítménye 600 W halogén erejének felel meg.


 

h i r d e t é s