h i r d e t é s

A gurulós bőröndök titka

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A gurulós bőröndök titka

2018. március 20. - 14:39

 

Milyen bőröndöt érdemes választani egy utazáshoz? 2 vagy 4 kerekűt? Puhát vagy keményet? Szövetet vagy kemény fedeleset? Nem egyszerű a választás és ha nem készülünk ezekre a kérdésekre, könnyen elveszhetünk a kínálatban.

Kívülről

Attól függően, hogy mire szeretnénk használni a bőröndöt, igen sokszínű a választék, ha a külcsínről van szó. Most nem a színekre, hanem a borításra gondolok. Létezik kemény fedeles, puha borítású, illetve szövet is. Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya egyaránt. Nézzük meg, hogy a használat céljától függően milyen bőröndöt érdemes használni, illetve milyen típusú bőröndöket találhatunk a táska webáruházakban, mint amilyen a Táskám webáruház.

A kemény fedeles bőröndök azok, amik megtartják a benne lévő tárgyak formáját, ide értve, hogy a ruhák nem gyűrődnek annyira, valamint, ha törékeny dolgot szeretnénk szállítani, akkor mindenképp ezt érdemes választani. Nagy előnye továbbá, hogy nem tud beázni, mivel műanyagból vagy polikarbonátból készül, továbbá tartja a formáját. Hátránya, hogy érezhetően nehezebb puha társainál, ami nem elhanyagolható szempont, ha súlyhatár is van megadva légitársaságoknál, mert ennyivel csökken a belepakolható cuccok súlya. Ezen túl a borítás deformálódhat a nem túl kíméletes igénybevétel esetén.

A puha, illetve szövetbőröndök esetében a súly majdnem elenyésző, ami kifejezett előny lehet, ha kicsi a súlykorlát a repülőn. Ezen felül a puha bőrönd térfogata némileg növelhető, addig tudjuk pakolni, míg utunkat nem állja a cipzár összehúzása. Míg ez megy, addig mehet bele a tartalom is. Mivel aránylag formázható, ezért az a tapasztalat, hogy a légitársaságoknál ezekkel töltik ki a helyeket, mivel szerencsére kis helyre is befér. Épp emiatt fontos szempont, hogy törékeny dolgot véletlenül se tegyünk bele, hacsak nem kifejezetten összetörni szeretnénk a tárgyat. A fentiekből kifolyólag a ruhák jobban gyűrődhetnek, mint a kemény fedeles esetében.

Kinek hány kereke

A kerék kérdés akkor vetődik fel, ha végig gondoljuk, hogy mi a könnyebb számunkra, a bőröndöt magunk mellett tolni, vagy húzni magunk után. Amennyiben terelgetni szeretnénk akkor mindenképp a 4 kerekes javasolt, mivel azt úgy alakították ki, hogy mind a 4 kerekén ugyanannyi súly helyezkedjen el. Éppen ezért ezt nem szabad 2 keréken húzni, mivel így nagy az esély, hogy eltörik a két kerék, vagy esetleg beragad. Ha pedig 2 keréken szeretnénk húzni, akkor mindenképp a 2-es javasolt a fenn már említett okokból. A 2 kerekű bőröndök esetében az a 2 kerék van kiképezve arra, hogy a teljes súly ráterhelődjön, nem mennek olyan könnyen tönkre.

A tartós bőröndkerék nagyobb méretű, masszív műanyagból készül és a borítása gumis, ezért, ha jobban megfigyeljük a vásárlás előtt, gyorsan kiszúrhatjuk, hogy az a kerék miért is lett odatéve. Díszletként vagy funkcionális elemként.

A fogantyúk tekintetében a több jobb elv érvényesül, tehát minél több karral van csatlakoztatva a táskához, annál jobb, annál tartósabb. Ár tekintetében pedig, a minőséget meg kell fizetni. Nem véletlen, hogy az a Roncato Uno SL 4-kerekes kabinbőrönd, amire a gyártó 10 év garanciát vállal, nem az olcsóbb kategóriába tartozik, sőt, mondhatni drága, de legalább az 10 év múlva is bőrönd.


 

h i r d e t é s