h i r d e t é s

A gyűlölet politikája – A vasárnapi tüntetésről

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A gyűlölet politikája – A vasárnapi tüntetésről

2019. augusztus 12. - 08:55

Négyszáznál is többen vettek részt a tüntetésen, amit Pesti Srácok úgy nevezett főszerkesztője a Coca-Cola szivárvány jegyében készült kampánya kapcsán provokált ki magának. Azt volt képes benyögni, hogy sem homoszexuálisokat, sem mozgáskorlátozottakat nem akar plakátokon látni.

Tette mindezt HFF feliratú pólóban. Úgy mint Heteró Fehér Férfi. Mintha egyébként ez nem lenne egyértelmű. Vagy esetleg Vésey Kovács László számára nem teljesen egyértelmű valamely tulajdonsága, ezért kellett a megerősítés. Lényegtelen.

Vágó István Facebook posztjában már lerendezte, mint egy hülyegyereket.

Legyen már neve a gyereknek, ha már annyiszor idézik őt.

Ő Vésey Kovács László a PestiSrácoktól, pólóján büszkén hirdeti, hogy ő egy igazi HFF (Hetero Fehér Férfi).

“Ilyen kövér, szemüveges embereket sem szeretnénk mozgólépcsőnyi meg buszmegállónyi hirdetéseken nézegetni, miközben nem gyűlöljük a kövér szemüvegeseket, nem akarjuk bántani és kirekeszteni őket, sőt fogyókúrás recepteket és szemorvost ajánlunk nekik, ahol csak lehet. Arra tanítjuk a gyerekeinket, hogy sajnos vannak, akik ilyen helyzetbe kerültek, és segítünk nekik, ha rászorulnak, nem csúfoljuk ki, nem bántjuk őket. De nem hazudjuk azt magunknak meg másoknak, és főleg nem tömjük a gyerekeink fejét olyan hülyeséggel, hogy kövéren és szemüvegesen élni ugyanolyan természetes, mint daliás testtel, éles látással, és nem rosszabb, csak más.”

A gerinctörős mondatát átfordítva a saját esetére már nem is merem leírni, mert megint letilt a FB.

Ez azonban nem volt elég és ennek megfelelően sétát szerveztek.

Valóban heves vitákat szított a múlt héten az, hogy – mint arról többször beszámoltuk – Boldog István, fideszes parlamenti képviselő a Coca-Cola bojkottjára szólított fel, amiért az óriáscég meleg párokkal reklámozta üdítőjét plakátokon. A kormányközeli PestiSrácok.hu egy szerzője pedig arról írt: miként melegeket, úgy „tolószékes embereket” sem látnak szívesen hirdetéseken. „Egy ideális világban nem tűnne fel, ha egy plakáton mi innánk az üdítőt, ennénk a hamburgert, örülnénk a nyugdíjbiztosításunknak vagy egy utazásnak. Egy ideális világban nem egy üdítővel próbálnának minket eladni. Egy ideális világban azért szerepelnénk a plakátokon, mert mi is ugyanígy itt vagyunk, eszünk, iszunk, öltözködünk, közlekedünk, mint bárki más” – jelezték a vasárnapi tüntetés szervezői, hogy nem csupán a homofób fideszes képviselőnek és az írásáért utóbb bocsánatot kérő kormánypárti újságírónak üzennének. /Népszava/

Vésey Kovács és Boldog ettől persze nem növi ki gyerekes viselkedését, még ha előbbi bocsánatot kért is kijelentéséért. Hiszen ez aligha lehet őszinte bocsánatkérés.

Az egész elkerülhető lenne, ha nem próbálnánk minden áron a különbségekre, mint rossz tulajdonságokra gondolni.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s