h i r d e t é s

A havat képzeljük hozzá a karácsonyhoz!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A havat képzeljük hozzá a karácsonyhoz!

2019. december 24. - 06:04

 

Az ünnepek alatt marad az átlagosnál enyhébb idő, de sokfelé szeles, helyenként csapadékos idő várható. A fehér karácsonyt hiába várjuk. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt nyugat felől elkezd vékonyodni, szakadozni a felhőzet, de keleten még mindig sok lesz a felhő. Ott helyenként még lehet eső, zápor, máshol csapadék nem valószínű. 

Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, a felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható. Az északnyugati szél sokfelé erős, időnként viharos lesz. A csúcshőmérséklet 5, 8 fok körül alakul.

Szerdán délelőtt napos és felhős időszakok és tájak váltakoznak, elszórtan záporok kialakulására is készülni kell.  Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő, és záporok kialakulása is valószínű. Erős lesz az északnyugati szél. 4, 9 fokra melegszik a levegő.

Csütörtökön a napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem várható. Az északnyugati szél élénk lesz. 3, 8 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Kedden fronthatás nem érvényesül, de megterhelő lesz az élettani helyzet. Alacsony lesz a hő- és komfortérzet, idegesség, feszültség is jelentkezhet sokaknál. - írja a meteoklinika.hu

Amennyiben ön is ebbe a csoportba tartozik, akkor görcsös fejfájást, illetve izomgörcsöket is tapasztalhat, az esetleges szívpanaszai szintén felerősödhetnek. Ebben a helyzetben nagyon gyakori a vérnyomás-ingadozás is! Napközben fokozza a folyadékbevitelt, ami a téli időszakban meleg leves, vagy tea formájában is kiváló lehet. 

A megterhelő élettani helyzetben nem csak akkor tapasztalhat kellemetlenségeket, ha frontérzékeny: a szélre érzékenyek körében országszerte jelentkezhet ok nélküli idegesség, idegi feszültség, és a gyerekek is agresszívebbek, élénkebbek lehetnek a megszokottnál. Az erős szél miatt a szabadban erősen romlik a hőérzet, a mért értékeknél akár 4-5 fokkal is hidegebbnek érezhetjük a levegő hőmérsékletét. Napközben is elkél a vastagabb kabát, illetve a szélálló öltözet is, ügyeljen arra, hogy kimelegedve ne menjen ki a szabad levegőre.

A változékony idő pozitív hatása, hogy kitisztul a levegő.

A közlekedés során a sok helyen erős, néhol olyakor viharos szél nehezíti a haladást, illetve az oldalszél is zavaró lehet, ezért a szokottnál korábban induljon útnak – javasolt lassabban vezetni. Az utakon sok lesz az ingerlékeny, türelmetlen közlekedő, jelentősen növekszik a balesetveszély.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s