h i r d e t é s


A hétvégén beköszönt az indián nyár

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A hétvégén beköszönt az indián nyár

2017. szeptember 30. - 06:10

 

Szombaton és vasárnap is szikrázó napsütésre készülhetünk, habár reggelente igencsak hűvös lesz - írja az Időjárás.hu.

Még hétfőn is kitart a szép idő, várhatóan keddre érkezik meg a front.

Délelőtt a sok napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, csapadék nem várható. 

Délután folytatódik a napos, kellemes idő, csapadékra nem kell készülni.

Mérsékelt marad a változó irányú szél, 15, 19 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap délelőtt a sok napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, csapadék nem várható.  Délután szikrázó napsütésre van kilátás, csapadék nem lesz. Mérsékelt lesz a déli szél. Kora délután 15, 20 fok várható.

Orvosmeteorológia

Szombaton frontmentes idő várható, napközben kellemes komfortérzetre számíthat. - írja a meteoklinika.hu.

A reggel azonban hűvösnek ígérkezik, így könnyen megfázhat, ha nem öltözik megfelelően. Egy kisebb kabát, ezzel együtt vastagabb pulóver már elkél, könnyen meghűlhet, ha alulöltözik. Emellett foltokban párássá válik a levegő, a nyirkos és hideg időben erősödnek az ízületi panaszok: a kopásos bántalmakkal élők fájdalmai fokozódhatnak. Amennyiben ön is ebben szenved, akkor ha egy könnyed átmozgatással indítja a napot, vagy csalánlevélből készült borogatást alkalmaz, akkor enyhítheti a végtagfájdalmakat.

A napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, délután kellemesen alakul a hőérzet. A nagy napi hőingás azonban okozhat némi kellemetlenséget a vérnyomáspanaszokkal és a keringési rendellenességekkel élőknek, ők galagonyatea fogyasztásával könnyíthetnek a helyzetükön.

Ha a melegfrontra fokozottan érzékenyek csoportjába tartozik, akkor enyhébb fejfájásra, migrénre is számíthat, de a napos idő okozta kellemesebb közérzet feledtetheti ezeket a kisebb panaszokat. Kissé álmos, fásult is lehet, ez esetben fogyasszon délelőtt mézzel ízesített zöldteát a tünetek enyhítése céljából.

A humánmeteorológiai és az időjárási helyzet is kedvez a szabadtéri programoknak, kirándulásoknak. A tiszta levegőn jólesik a séta, az ideális hőmérsékletű időben sportoláshoz, kiránduláshoz is könnyen kedvet kaphat. A sok napsütés hatására a hangulat, a közérzet is jelentősen javul, töltsön minél több időt a friss levegőn!

A pollenterhelés mérsékelt, a parlagfű enyhébb panaszokat okozhat az arra érzékenyeknél.

A közlekedés során reggel néhol ködfoltokkal találkozhat, amelyek területén ajánlott lassabban vezetni a nagymértékben lecsökkent látástávolság miatt. Ezen kívül a napsütés is zavaró lehet, különösen az alacsony napállású reggeli és esti órákban, napszemüveget célszerű az utastérbe készíteni.

 

meteoklinika.hu / idojaras.huh i r d e t é s

betöltés..

;