h i r d e t é s

A hétvégén igazi nyári időben lesz részünk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A hétvégén igazi nyári időben lesz részünk

2020. május 09. - 06:00

 

A hétvégén igazi nyári időben lesz részünk, nem kizárt az sem, hogy a hőmérséklet csúcsértéke eléri a 30 fokot. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt megnövekszik és megvastagszik a fátyolfelhőzet, csapadék nem alakul ki.

Délután fátyolfelhők szűrik a napsütést, száraz marad az idő. A déli irányú szél többnyire mérsékelt marad, kora délután 23, 27 fokot mérhetünk. 

Vasárnap délelőtt a gyengén felhős és erősen felhős területek egyaránt jelen lesznek, északkelten záporeső, zivatar kialakulhat. Délután többfelé erősebben megnövekszik a magasszintű felhőzet, számottevő csapadék ekkor nem valószínű. Megerősödik a délnyugati szél. 23, 28 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szombaton nem érkezik front térségünkbe. A frontmentes időben alapvetően megpihen a szervezet, de a melegedés már okozhat panaszokat az arra érzékenyeknél. - írja a meteoklinika.hu

A több órás napsütést alig zavarják felhők, ez pedig jót tehet a hangulatának és közérzete is javulhat. Markáns melegedés veszi kezdetét, így az arra érzékenyeknél melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek: a migrénes panaszok fokozódása mellett fáradékonyság, alvászavar és koncentrálási problémák jelentkezhetnek, a figyelemzavarokkal összefüggésben csökkenhet a teljesítőképessége. Élénkítésre a nap első felében fogyasszon el 1-2 csésze teát, napközben pedig figyeljen arra, hogy minden órában igyon meg 1 pohár vizet vagy facsart gyümölcslevet.

Az időjárás kedvez a szabadtéri programoknak, érdemes kihasználni ezt az időt és pár órát a friss levegőn tölteni, kirándulni, sportolni. Az UV-sugárzás a napos időszakokban eléri az erős fokozatot, az érzékenyek bőrítpúsba tartozóknak fényvédő krém használata javasolt.  

A légköri pollenkoncentráció nő, az allergiások körében a kőris, a nyír, a platán és a tölgy okozza a legtöbb panaszt.  

A közlekedés során veszélyes időjárási jelenség nem várható, azonban alacsony napálláskor a napsütés zavaró lehet, vezessen fokozott figyelemmel.  

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s