h i r d e t é s


A hétvégén is kitart a jó idő

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A hétvégén is kitart a jó idő

2017. október 13. - 06:31

 

Pénteken többfelé 20 fok körül alakulnak a hőmérsékletek, noha még változékonyabban, szelesebben alakul az idő. - írja az Időjárás.hu.

Forrás: parameter.sk

A hétvégén viszont szinte zavartalan napsütés lesz jellemző, a csípős hajnalokon kívül igazán nem lehet panaszunk az időjárásra!

Délelőtt északon, északkeleten több lesz a felhő, máshol szinte zavartalan napsütésre van kilátás. Számottevő csapadék nem valószínű. 

Délután a többórás napsütés mellett a délnyugati tájak kivételével időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet. Csapadék nem várható. Megerősödik az északnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 21 fok között alakul.

Szombaton a reggeli párásság, ködfoltok megszűnése után sok napsütésre készülhetünk, csapadék nem várható. Élénk lesz az északnyugati szél. 17, 22 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap gyengén felhős, derült lesz az ég, de a reggeli ködfoltok néhol tartósabban is megmaradhatnak. Csapadékra nem kell készülni. Az északi szél mérsékelt lesz. Kora délután 17, 22 fok várható.

Orvosmeteorológia

Pénteken nem érkezik időjárási front térségünkbe, így amennyiben kifejezetten csak a frontokra érzékeny, akkor nem tapasztalhat markáns tüneteket. - írja a meteoklinika.hu.

A légkörben zajló változások miatt azonban a fokozottan melegfront-érzékenyek körében koncentrálási zavarok, enyhe migrén léphet fel, és azon se csodálkozzon, ha rendkívül álmosnak, bágyadtnak érzi magát. Ez a fáradtságérzet a következő napokban tartósan is jelentkezhet önnél.

Ha pedig a szeles időt is „megérzi”, akkor ingerlékenyebb, nyugtalanabb lehet a megszokottnál. Ez főleg a Dunántúlon és a középső megyékben lehet jellemző. Próbálja felfrissíteni szervezetét zöld teával!

Amennyiben fokozottan érzékeny a hidegfrontra, akkor pedig a nap elején jelentkezhet önnél fejfájás, valamint enyhébb görcsös panaszok is. Megnövelt folyadékbevitellel mérsékelheti a tüneteket, illetve masszírozza át a halántékát körkörös mozdulatokkal. A borongósabb időszakokban a felhős, lehangoló idő fásulttá, kedvetlenné teheti, a naposabb órákban azonban kifejezetten jókedvre derítheti a napsütés.

A sokfelé élénk szél olykor zavarólag hathat, a fokozottan érzékenyek enyhe fejfájást, nyugtalanságot tapasztalhatnak a hatására, a gyerekek is szétszórtabbak, figyelmetlenek lehetnek.

A közlekedés során időnként a napsütés lehet zavaró, emellett kissé szétszórt, és a szokottnál ingerültebb sofőrök is fokozzák a balesetveszélyt. Az élénk oldalszél főleg a dunántúli tájakon és a főváros környékén lehet zavaró, a nap első felében keleten pedig nedves útszakaszokkal is találkozhat – vezessen fokozott óvatossággal!

 

meteoklinika.hu / idojaras.huh i r d e t é s

betöltés...

;