h i r d e t é s

A hideg mellé csapadék is érkezik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A hideg mellé csapadék is érkezik

2018. november 19. - 06:28

 

A hét elején egy fronttal a csapadék is megérkezik, akár havazás is előfordulhat a magasabban fekvő vidékeken! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt túlnyomóan borult lesz az ég. Elszórtan gyenge eső, illetve a hegyekben havas eső, hószállingózás előfordulhat. 

Délután erősen felhős, borult lesz az ég. Elszórtan gyenge eső, a magasabban fekvő tájakon hószállingózás előfordulhat. Megélénkül az északkeleti szél.

Kora délután 2, 7 fok várható.

Orvosmeteorológia

Hétfőn egy kettősfront hatására meleg- és hidegfronti tünetek is jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél: ebben az esetben önnél is fejfájás, vérnyomás- és keringési problémák léphetnek fel. - írja a meteoklinika.hu

Még hidegebbre fordult az idő, az alacsony hőmérséklet és a csapadékos, nyirkos levegő pedig különösen az ízületi panaszokkal élőknél fejt ki negatív hatást. Kopásos és gyulladásos jellejű végtagfájdalmakat is tapasztalhat, a kar és a láb tornáztatása, kímélő átmozgatása enyhíthet ezeken valamelyest.

Hirtelen érkezett a hideg, rendkívül növekszik a megfázásveszély! A nedvesebb levegőben a kórokozók is könnyebben terjednek, ajánlott tovább emelnie, illetve továbbra is tartania a napi vitaminbevitelt. Fontos a réteges öltözet, a vastagabb kabátok is, nyakát pedig sállal óvja a hideg ellen! A hőérzete igen alacsonyan alakul, melyhez a hideg mellett a többfelé élénk szél is hozzájárul. Étkezése során részesítse előnyben a melegítő hatású ételeket, a fűszerek közül a fahéj, a gyömbér fokozza a vérkeringést. Napközben egy-egy csésze meleg tea felmelegít, a csipkebogyó pedig magas C-vitamin tartalommal is bír – ezt azonban mindig hideg áztatással készítse!

A közlekedésben kerülje a hirtelen fékezést és irányváltoztatást, valamint tartson a szokásosnál nagyobb követési távolságot! Az élénk, néhol erős szél csökkenti a menetstabilitást. Ajánlott korábban útnak indulni, jelentősen megnőhet a menetidő.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s