h i r d e t é s

A hőség országszerte megszűnik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A hőség országszerte megszűnik

2022. július 31. - 05:10

Vasárnap már országszerte 30 fok alatt alakulnak a maximumok, emellett kifejezetten kellemetlen szélre is készülni kell! Hétfőtől újra melegszik az idő.

A Dunántúlon számíthatunk a legtöbb napsütésre, keletebbre több felhő lesz az égen. Az északi, északkeleti tájakon még kialakulhat eső, zápor, helyenként zivatar. Az északnyugati szél sokfelé erős, néhol viharos lesz. A hőség országszerte megszűnik, délután 22-29 fok között alakulnak a maximumok.

Hétfőn keleten még megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de emellett sok napsütésre készülhetünk. Zápor, zivatar néhol a Dunántúlon fordulhat elő a délutáni órákban. Élénk, néhol erős északnyugati szélre számíthatunk. Hajnalban 10-17, napközben 26-32 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

A feltámadó széllel érkezik a hűvösebb levegő hozzánk, emiatt a hidegfrontra érzékenyek még mindig nem lélegezhetnek fel.
Görcsös fejfájás, izom- és hasigörcsök továbbra is jelentkezhetnek.
A fokozottan érzékenyeknél vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok is felléphetnek.
A sokfelé megerősödő, helyenként viharossá fokozódó szél miatt ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk.
A naposabb, melegebb keleti tájakon napszúrás, hőguta elkerülése érdekében ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a tűző napon! Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! Délnyugaton lesz erős az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s