h i r d e t é s

A járványügyi szigor kivégzi a kulturális életet

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A járványügyi szigor kivégzi a kulturális életet

2020. július 23. - 07:01

 

Egy kormányzati előterjesztés szerint augusztus közepe után sem engedélyeznék a 200 fősnél népesebb programokat – írja a HVG.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere - Forrás: MTI / koronavirus.gov.hu

Nemcsak a turizmusnak, hanem a kulturális életnek is kampó lehet az idén – értesült a HVG hetilap. A kormány már lefújta az augusztus 20-ai tűzijátékot, Palkovics László pedig belengette, hogy nem valószínű, hogy augusztus 15-e után feloldanák az 500 főnél nagyobb, nem ültetett összejövetelek tilalmát.

A lap úgy tudja, a jövő kedden kormány elé kerülő előterjesztés továbbra sem engedélyezi ezeket a zenés rendezvényeket. Információik szerint Kásler Miklós 200 főben maximalizálná a kulturális események látogatószámát, ami a nyári színházaknak is betenne, de még az őszi színházi évadot is kérdésessé tenné.

Ha nem indulna újra idén a kulturális élet, az még egyes kormányzati források szerint is katasztrofális következményekkel járó hiba lenne. Egyikük az újság érdeklődésére azt mondta: inkább szigorú, de világos szabályokat kellene hozni a kulturális intézmények számára. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s