h i r d e t é s

A jövő hét elején már fagyhat is!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A jövő hét elején már fagyhat is!

2019. október 06. - 06:26

 

Vasárnap újra előbújik a nap, de melegre ne számítsunk, sőt ... a jövő hét elején hajnali fagyokra is fel kell készülni! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt a Tiszántúlon még számítani kell záporesőre, az ország más részein megszűnik a csapadék és elkezd szakadozni a felhőzet. 

Délután a napos és felhős időszakok egyaránt jelen lesznek, elszórt jelleggel alakulhat ki záporeső. Megerősödik az északi szél. 12, 16 fokra számíthatunk. 

Hétfőn délelőtt közepesen felhős lesz az ég, csapadék nem várható.  Délután a közepesen felhős ég mellett pár órára mindenhol kisüt a nap, jelentős mennyiségű csapadék nem várható. Élénk lesz az északkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 9, 14 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Vasárnap frontmentes időben lesz részünk. A megerősödő, helyenként viharossá fokozódó északi, északnyugati irányú szél az érzékenyeknél intenzív fejfájást, szokatlan stresszt és nyugtalanságot okoz. - írja a meteoklinika.hu

Amennyiben hasonló tüneteket tapasztal, tartózkodjon szélvédett helyen és próbálja meg tudatosan is elkerülni a stresszes helyzeteket. A Duna vonalában és attól keletre változékony marad az idő, ezeken a területeken eső, záporeső kialakulása várható. A változékony időben vérnyomás-ingadozás és keringési problémák is felléphetnek, de intenzív panaszokra most nem kell számítania.

Az ősz megérkezett, a változékony és hűvös napokon a szervezete nagy igénybevételnek van kitéve. A mindennapos étkezés során próbáljon meg minden lehetőséget megragadni a friss gyümölcsök és zöldségek fogyasztására és arra, hogy minél több vitamint vigyen be szervezetébe. Ez lehet uzsonna, reggeli, és a gyerekeknek is adjon minél több gyümölcsöt és zöldséget.

Napközben a Dunántúlon többórás napsütésben bízhat, ez pedig pozitívan hat a hangulatra, javul a közérzete, így kiváló alkalom nyílik a regenerálódásra, feltöltődésre. A hőérzeten az erős légmozgás ront, de amennyiben nem érzékeny a szélre, akkor ajánlott akár hosszabb időt a friss levegőn tölteni. A Tiszántúlon több helyen lehet csapadék, így az ország ezen részein a szabadtéri programok során szükség lesz az esernyőre.

A pollenszint alacsony marad és a következő napokon sem növekszik a légköri pollenkoncentráció.

A közlekedést az erős szél veszélyezteti, emellett napkeltekor és alkonyatkor, valamint a napos tájakon többfelé zavaró lehet a napsütés, célszerű napszemüveget magunknál tartani. Ezen kívül koncentrálási zavarok is jelentkezhetnek, közlekedjen a szokásosnál is körültekintőbben!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s