h i r d e t é s

A jövő héttől ismét melegszik az idő

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A jövő héttől ismét melegszik az idő

2019. augusztus 04. - 06:39

 

A hétvégén esőben, záporban, napsütésben és szélben is lesz részünk, ezzel együtt mréséklődik a nappali felmelegedés. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt általában gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem várható. 

Délután a többórás napsütés mellett megnövekednek a gomolyfelhők, de ezekből csak elvétve lehet egy-egy futó zápor. Mérsékelt lesz az északi szél. 21, 26 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn délelőtt napos időre készülhetünk, csapadék nem lesz.  Délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet, de számottevő csapadék nem valószínű. A délnyugati szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Vasárnap fokozatosan gyengülnek az előző napi front által kiváltott tünetek, de élettanilag nem alakul sokkal kedvezőbben a nap. A vérnyomása is ingadozhat, és a feje is fájhat. - írja a meteoklinika.hu

Az érzékenyek körében még mindig előfordul görcsös fejfájás, illetve izomgörcsök is, utóbbi inkább csak délelőtt lesz jellemző. Amennyiben az érintettek közé tartozik, fogyasszon több folyadékot a nap folyamán. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, rosszullét jelentkezhet. A közérzete minden bizonnyal estétől csak átmenetileg kezd javulni, jelentősen nem mérséklődnek a tünetek. Az ízületi panaszok is felerősödhetnek, a változóan felhős időben kellemetlenebb napban lesz részünk. Az élénk szél által érintett tájakon nyugtalan, ingerlékeny lehet, könnyen elveszítheti a türelmét akár egy-egy kisebb probléma kapcsán is.

ó hír a frontra kevésbé érzékenyeknek, hogy a felfrissült időben javul a koncentrálóképesség, ennek következtében a teljesítőképessége is jobb lesz. A napsütés hatására kellemesen alakul a komfortérzet, szabadtéri tevékenységek során kellemes hőérzetre készüljön, különösen akkor, ha a keleti országrészben, illetve a főváros térségében tölti a napot.

A pollenterhelés csak átmenetileg mérséklődött: allergiásként ma ugyan csupán enyhébb tüneteket tapasztalhat, a következő napokban azonban ismét növekedés várható a pollenkoncentrációban. A parlagfű is egyre többfelé okozhat panaszokat.

A kitisztult időnek hátulütője is akad: a napos tájakon a déli órákban általában az erős tartományban alakul az UV-sugárzás.

A közlekedés során veszélyes jelenség nem várható, de a napsütés zavaró lehet, ajánlott napszemüveggel útnak indulni!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s