fbpx A káosz jelei mutatkoznak a pedagógusok beoltása körül | CIVILHETES

h i r d e t é s

A káosz jelei mutatkoznak a pedagógusok beoltása körül

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A káosz jelei mutatkoznak a pedagógusok beoltása körül

2021. március 28. - 07:31

 

Az igazgatóknak március 29-ig kellene regisztrálniuk kollégáikat az oltásra, de az erre szolgáló oldalt addig az időpontig karbantartják.

A cikk megjelenésekor meg lehet adni a kért adatokat az ellenőrző oldalon, de nem történik semmi. Az oldal nem működik.

A hivatalos, központi regisztráción túl egy újabb módon is regisztrálniuk kell a tanárokat, ezúttal az intézményvezetőknek - írja a magyarnarancs.hu. Ennek végrehajtása során történik meg ugyanis az a plusz azonosítás, amelyből kiderül majd, hogy az érintett a soron kívül beoltandó iskolai, óvodai és bölcsődei dolgozók körébe tartozik-e, mivel ekkor a TAJ-szám mellett az egyes személyek OM-azonosítóját is feltöltik majd a rendszerbe.

A regisztráció mikéntjéről Kásler Miklós emberminiszter péntek reggel ki is küldött egy levelet az igazgatóknak, mely arról tájékoztat, hogy létrehoztak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Téren (EESZT) belül egy olyan regisztrációs oldalt, melyen keresztül a második regisztrációt meg lehet tenni. 

Az erre a plusz regisztrációra szolgáló oldalt viszont jelenleg karbantartják, így az március 26 és 29. között nem elérhető. Vagyis egyelőre az intézményvezetők sem tudják, hogyan működik az adatbevitel, mert nem is tudnak belépni a rendszerbe.

Korábban a PDSZ nyílt levelet írt a miniszterelnöknek, melyben kifejtik, a szakszervezet határozottan tiltakozik az ellen, hogy az intézmények megnyitására azelőtt kerülhessen sor, hogy az oltást követően a megfelelő védelem kialakulna a munkavállalóknál. A PDSZ azt kérte Orbántól, hogy egyrészt néhány nappal tolják ki a március 29-i regisztrációs határidőt, másrészt tegyenek kommunikációs erőfeszítéseket annak érdekében, hogy az érintett munkavállalók arról értesülhessenek.

A pedagógusok oltása Gulyás Gergely pénteki bejelentése szerint április elsején kezdődhetne meg, Orbán Viktor pedig szokásos rádióinterjújában arról beszélt, hogy az iskolai dolgozók között összesen 102 ezer regisztrált van (mint később hozzátette, a szakképzésben dolgozók és a bölcsődei dolgozók nélkül), közülük 20 ezren már megkapták az oltást amúgy is, tehát 82 ezer embert kell beoltani. Azt ígérte, hogy esetükben április 10-ig erre sor is fog kerülni, és mivel szerinte 8-10 nap elég a védettség kialakulásához, ezért április 19-én újranyithatnának az iskolák és óvodák. (Müller Cecília néhány nappal ezelőtt arról beszélt, két hét, mire kialakul a védettség az első oltás után.)

Az állami regisztrációs oldalakkal mostanában több probléma is akadt, csütörtökön indult /volna/ el az oltásregisztrációt ellenőrző oldal, amely nem sikerült, az operatív törzs szerint "rosszindulatú támadás" miatt. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s