h i r d e t é s


A katolikus egyház megdöbbent, hogy nem egyeztettek velük

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

A katolikus egyház megdöbbent, hogy nem egyeztettek velük

2016. április 12. - 07:44
0 komment

 

Egymás közt - Forrás: nepszava.us

Ha valakinek kétségei lettek volna, hogy kik pofáznak bele Magyarország ügyeibe, és kik mondják meg, hogy mit csinálhatnak az ország polgárai, és mit nem, akkor olvassa el  Veres András, a magyar katolikus püspöki kar elnöke, szombathelyi megyéspüspök Népszabadságnak adott nyilatkozatát

Veres azt mondta, hogy „velem vagy velünk, tehát a katolikus egyházzal erről a kérdésről senki nem egyeztetett", ezért a püspöki kar ülésein sem került szóba az ügy. Ha egyeztetnek velük, akkor a püspöki kar nyilván megtárgyalja, és kiadja az ukászt a magyar kormánynak, hogy mit kell tennie. Úgy, mint a régi szép időkben, amikor a bíborosok utasították a királyt, és a pápa pattogtatta a császárt.

A "keresztény-nemzeti" klerikálfasiszta diktatúrában ez ma sincs másképp, azzal a különbséggel, hogy nem maga a bíboros vagy a püspöki kar elnöke rohan felpofozni a miniszterelnököt, hanem a Semjén nevű idiótát küldik, aki a katolikus egyház beépített ügynöke, a vatkán kémje, egy hazaáruló, és eljátsszák a KDNP-vel, mintha ők egy párt lennének. 

Nehogy azt higgye bárki, hogy ez nem így van az oktatás és más ügyekben. Az EMMI nevű embertelenség minisztériumot ezek a fekete maskarába öltözött varjak irányítják, akiket senki nem bízott meg ezzel, senki nem választotta őket, még a képmutató szörnyetegekből álló pártjukra sem szavazott senki. Teljesen illegálisan és illegitim módon avatkoznak be a pártpolitikába, az állam irányításába és a civil társadalom életébe, olyan emberek megregulázásába, akik nem tagjai az egyházuknak.

Veres "elhibázott, rossz döntésnek" nevezi, hogy a katolikus egyház rögeszméit, dogmáit, a lelkek bénító uralmat szolgáló rendelkezéseit nem hajtja végre szolgai módon a magyar állam. Kérdezhetnénk Deutsch Tamással, hogy kicsoda Veres és egyházának püspökei, hogy a szekularizált, az egyháztól elválasztott állam döntéseibe belepofázik, és meg akarja határozni, hogyan éljenek olyan emberek, akikhez nekik semmi közük nincs. Miért kellene velük egyeztetni bármiről, ami nem az egyházukról szól?

Veres szerint "a vasárnapi munkaszünet a nem vallásos családok szempontjából is fontos. Hiszen a kereskedelemben sok hölgy, családanya dolgozik. Az utóbbi időben lehetőségük volt rá, hogy vasárnap együtt legyenek a családjukkal, a családjuk pedig velük". Veres ezt bízza azokra a nőkre, akik ott dolgoznak. Majd ők eldöntik, melyik napon lesznek a családjukkal, s a mi fontosabb nekik: a megélhetés, a hétvégi pótlék, a munkahely, vagy a család nélküli katolikus papok belepofázása a magánéletükbe.

Veres szerint nem igazolódott be az a félelem, hogy csökkenni fog a kiskereskedelem forgalma, mert az ő "környezetében szerzett tapasztalatokra hivatkozva állította, hogy az emberek gyorsan alkalmazkodtak az új helyzethez, nem hiányzott nekik a boltok vasárnapi nyitva tartása". Ha így van, miért ne szavazhatnának róla, ugyebár? Persze, a püspök urak nem tapasztalnak a környezetükben ebből semmit, mert állami pénzen cselédeket tartanak, hercegek módjára élnek, dolgozniuk nem kell, és nekik elintéznek mindent helyettük. 

A Népszabadság kérdésére Veres kijelentette, hogy a vasárnapi boltzár hatása nem volt érzékelhető a templomokban. Vagyis: senki nem a kiüresedett és élettelen katolikus templomot választotta, nem templomba ment a bevásárlóközpont helyett, meghallgatni a pap üres vagy uszító beszédeit. Amit ők kínálnak, az nem kell senkinek. Az Auchan áruházzal sem képesek versenyezni, pedig állítólag a teremtő Isten csodálatos személyét képviselik. Ezen kellene elgondolkodni, és a saját dolgaikkal foglalkozni.

Akinek katolikus hitét zavarja a vasárnapi munka, az menjen olyan helyre dolgozni, ahol vasárnap nincs munka. Ennyit megtehet, akinek ez a hite. Emiatt ne kényszerítsék másokra a saját dogmáikat. A szombatot megtartó zsidó hívők sem kényszerítik senkire, hogy szombaton ne dolgozzanak. Ők nem dolgoznak, mások úgy élnek, ahogy akarnak. Ez a magánügyük. (nepszava.us)h i r d e t é s

betöltés...

;