h i r d e t é s

A köd mellett, több órás napsütésre is számíthatunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A köd mellett, több órás napsütésre is számíthatunk

2023. január 07. - 04:20

Szombaton is kettősség jellemzi az időjárást: északkeleten hűvös, borongós idő lesz, máshol azért a napsütés hatására kellemesebb idő várható.

A köd, illetve a rétegfelhőzet helyenként, főleg a Dunántúl nyugati felén, az Északi-középhegység térségében és északkeleten tartósan megmaradhat, illetve át is helyeződhetnek. Másutt a párásság megszűnését követően gyengén felhős idő várható többórás napsütéssel. Naplemente után ismét egyre nagyobb területet hódít meg a köd, illetve az alacsonyszintű felhőzet. A légmozgás jobbára mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között várható. Nagy különbségek lehetnek a tartósan rétegfelhős és a napos területek között. Késő estére -1 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap sokfelé lesz párás, ködös a reggel, majd napközben a feltámadó délies szél hatására a köd ritkulni, zsugorodni kezd, de északon egész nap tartósan megmaradhat. Itt gyenge eső, szitálás is előfordulhat. A legtöbb napsütés az ország déli, délkeleti felén várható. A csúcshőmérséklet északon 5 és 8, máshol 9 és 15 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Nnem várható fronthatás, de a nyirkos, ködös reggelen többfelé ébredhetnek ízületi panaszokkal, ezen belül is a keleten élőknél a kopásos, a Dunántúl nyugati felén a gyulladásos jellegű bántalmakkal élők fájdalmai erősödhetnek fel.

Napközben a tartósan szürke, ködös tájakon bágyadtság, fáradékonyság, lehangoltság jelentkezhet, a napos területeken élők hangulata, közérzete viszont javulni fog.

A melegedésre érzékenyek körében előfordulhat migrén.

Réteges öltözet viselése ajánlott.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattintson ide!