h i r d e t é s


A kormány elítéli a terrortámadást

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A kormány elítéli a terrortámadást

2017. november 25. - 06:55

 

A kormány a leghatározottabban elítéli a pénteken, Egyiptomban elkövetett terrortámadást, amelyben legalább 200 ember meghalt, több mint száz megsebesült - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-vel.

Emberek a Ravda mecset előtt a terrortámadás után. - Fotó: Stringer / AFP

A tárca a közleményben kifejezi részvétét az elhunytak családtagjainak, a sebesülteknek gyors felépülést kíván.

Azt írták: a magyar kormány minden eszközzel támogatja és nagyra becsüli az egyiptomi biztonsági erők küzdelmét a terrorizmus ellen, és támogatásáról biztosítja az egyiptomi népet.

Hangsúlyozták: a terrorizmusnak "nincs vallása, nincs hazája, ezért keresztények, muszlimok és minden békeszerető ember ellensége".

Pénteken a Sínai-félszigeten robbantással és lőfegyverekkel tömeggyilkos merényletet követtek el egy mecsetnél. A halálos áldozatok száma az egyiptomi állami televízió adatai szerint 235, a sebesülteké 109. (MTI)

A helyi rendőrök szerint a fegyveresek négy terepjáróval érkeztek, majd egyből tüzet nyitottak az imádkozókra – írja az AP. Egy helyi jelentés szerint a támadók hasonlóan öltöztek be, mint a mecsetet védő biztonsági erők tagjai. A helyiek említették, hogy a mecsetben a szufizmus követői rendszeresen gyülekeztek, márpedig a dzsihádista csoportok – köztük az ISIS – őket eretneknek tekintik. Még nem tudni, kik álltak a támadás mögött.h i r d e t é s

betöltés..

;