fbpx A kormány elvonása után elfogyott Tatabányán a pénz | CIVILHETES

h i r d e t é s

A kormány elvonása után elfogyott Tatabányán a pénz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A kormány elvonása után elfogyott Tatabányán a pénz

2021. január 07. - 17:48

 

Magán kezdi a spórolást az önkormányzat Szücsné Posztovics Ilona polgármester szerint.

Forrás: Szücsné Posztovics Ilona Facebook oldala

Tatabányának elfogyott a pénze, ezért egy városvédelmi program keretében kényszerül spórolni az önkormányzat – közölte közösségi oldalán a város polgármestere, Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért). Azt írta, a járványhelyzet és a kormányzati elvonások miatt csökkent az önkormányzat bevétele, ami "érdemben veszélyezteti" a közszolgáltatások biztosítását.

A város 16 milliárd forintos költségvetésében 2 milliárd forintos hiány keletkezett.

A városvezetés magán kedzi a spórolást, így például 30 százalékkal csökkentik a képviselők fizetését, illetve csaknem 10 százalékos létszámleépítés lesz a városházán, a jelenlegi kettő helyett pedig februártól a városnak csak egy alpolgármestere lesz.

Csökkentik a városüzemeltetést végző T-SZOL Zrt. igazgatósági és felügyelőbizottsági pozícióit, valamint a közvetett önkormányzati tulajdonban lévő cégek felügyelőbizottsági tagjainak létszámát. A törvényben előírt feltételeket betartva kettővel kevesebb igazgatósági tagra és kilenccel kevesebb felügyelőbizottsági tagra lesz szükség.

A polgármester szerint a most bejelentett intézkedéssorozat 300 millió forintos megtakarítást jelent. A racionalizálást a következő időszakban az intézmények, a sport- és civil szervezetek támogatásának áttekintésével, valamint a városüzemeltetés átvilágításával folytatják. (hvg.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek