fbpx A kormány kezdeményezi a veszélyhelyzet meghosszabbítását | CIVILHETES

h i r d e t é s

A kormány kezdeményezi a veszélyhelyzet meghosszabbítását

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A kormány kezdeményezi a veszélyhelyzet meghosszabbítását

2021. szeptember 15. - 06:14

 

2022. január 1-jéig hosszabítanának.

Fotó: Máthé Zoltán

A járvány elleni további hatékony védekezés és gyors reagálóképesség érdekében a kormány a járvány elleni védekezésről szóló törvény hatályának meghosszabbítását kezdeményezi az Országgyűlésnél 2022. január 1-jéig. A kormány keddi ülésén született döntés értelmében az erről szóló javaslat hamarosan az Országgyűlés elé kerül, amelyet az elsők között vehetnek napirendre az őszi ülésszakon - tudatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-vel.

Az indoklás szerint a törvény hatályának meghosszabbítására azért van szükség, mert a világjárvány továbbra is tart, a delta vírusmutáns terjedése miatt egész Európában és Magyarországon is nő a fertőzöttek száma. Mint írják, ez továbbra is szükségessé teszi a járvány elleni védekezést és a gyors cselekvőképesség fenntartását. Szerintük az elmúlt másfél év bebizonyította, hogy a korábban elfogadott rendkívüli és átmeneti jogi keretek jól szolgálták a járvány elleni védekezést. 

A közlemény szerint amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, a kormány kezdeményezni fogja a veszélyhelyzetnek a törvény hatályvesztését megelőző megszüntetését. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek