h i r d e t é s

A kormány nem a magyar családokkal foglalkozik

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A kormány nem a magyar családokkal foglalkozik

2018. november 13. - 12:52

 

Összetépték a nemzeti konzultációs ívet a parlamentben.

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő összetép egy nemzeti konzultációs ívet napirend előtti felszólalása közben az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. november 13-án. Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) a családokról szóló nemzeti konzultációt bírálta, és felszólalása végén széttépett egy konzultációs ívet, azzal érvelve, hogy a kormánynak nem ilyen "szennyet" kellene kiküldeni az embereknek, hanem olyan feltételeket kellene teremtenie, hogy ne menjen el több százezer ember Magyarországról külföldre dolgozni.

Megjegyezte: egyetlen magyar család sem vállalta azt, hogy fényképét felhasználják a nemzeti konzultáció ívein, ezért "Putyinhoz fordultak", és Oroszországból vettek képet.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára úgy vélte: bár a képviselő a konzultációs ív széttépésével a kormányoldalt akarta megsérteni, valójában a magyar választókat és azokat sértette meg, akik véleményt nyilvánítanak.

Megjegyezte: Bangóné Borbély Ildikó azért ülhet a parlamentben, mert 2004-ben a határon túli magyarokat elutasító népszavazáson saját maga és családja arcát adta a plakátokhoz.

(MTI)


 

h i r d e t é s