h i r d e t é s

A Kossuth téren hétfőn egyáltalán nem áll meg a metró

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Kossuth téren hétfőn egyáltalán nem áll meg a metró

2015. február 02. - 09:43
0 komment

 

Az M2-es metró nem áll meg a Kossuth Lajos tér metróállomáson hétfőn Angela Merkel látogatása miatt.

- közölte hétfő hajnalban a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Az M2-es metró ezért egész nap a Kossuth Lajos tér metróállomáson megállás nélkül áthalad.

A tér környékének megközelítésére elsősorban az M3-as metró Arany János utcai állomását ajánlják, alternatívaként déli irányból a 2-es villamost, északi irányból pedig a 4-es és a 6-os villamos Jászai Mari tér megállóhelyét, ahonnan gyalogosan lehet továbbjutni. 

A korábbi tájékoztatás szerint lezárják a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat, a Károly körút-Rákóczi út-Kossuth Lajos utca-Erzsébet híd-Attila út útvonalat, és a Budai Várba vezető utakat.  

A BKK külön felhívta a délelőtt, illetve késő délután a Liszt Ferenc Repülőtérre utazók figyelmét, hogy a szokásosnál legalább egy órával korábban induljanak el, hogy biztosan elérjék járatukat, mivel az adott időszakban egy-egy órán keresztül nem éri el a repteret a 200E autóbusz. Azt javasolják: aki teheti, lehetőség szerint használja a kötöttpályás közösségi közlekedési vonalakat, főképp az utasforgalom függvényében a szokásosnál sűrűbben közlekedő metróvonalakat, valamint 4-es és 6-os villamost. 

A nap folyamán időszakosan változások várhatóak a 2-es, a 47-es, a 49-es villamos, az 5-ös, 7-es, 8-as, 9-es, 16-os, 107-es, 110-es, 112-es, 133-as, 178-as, 200E, 233-as, 239-es autóbusz, a 72-es, 73-as, 74-es trolibusz, valamint a Sikló menetrendjében.   

A forgalomkorlátozások miatt módosuló járatokról a főbb közlekedési csomópontokban, a megállókban munkatársaik személyesen is adnak információt, de azt kérik, indulás előtt tájékozódjanak az utasok a közlekedési változásokról a BKK honlapján, illetve a BKK Info alkalmazás segítségével.

 

index.hu

{flike}


 

h i r d e t é s