h i r d e t é s


A középső tájakon élők örülhetnek egy kis napsütésnek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A középső tájakon élők örülhetnek egy kis napsütésnek

2017. október 09. - 06:04

 

Hétfőn változóan, főleg északkeleten és délnyugaton időnként erősen felhős lesz az ég, kisebb eső, zápor alakulhat ki. - írja az Időjárás.hu.

A kép illusztráció! - Forrás: Vásárhely24

Az északnyugati szél élénk, időnként erős lesz. A folytatásban marad a változóan felhős időjárás.

Délelőtt az időnkénti erősebb felhősödésből futó zápor, kisebb eső várható.

Délután változóan, időnként erősen felhős lesz az ég, főleg délnyugaton elszórtan kisebb eső, zápor alakulhat ki. Az északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 18 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

- írja a meteoklinika.hu.

Hétfőn kettősfront hat a szervezetünkre. A frontérzékenyeknél fejfájást és szívpanaszokat is okozhatnak a légköri változások.A szélre érzékenyek ingerlékenyebbek, feszültebbek lehetnek, citromfű tea fogyasztása javasolt. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, kisebb rosszullét jelentkezhet, akár a gyerekeknél is. Az iskolában nehezebben mehet a tanulás, a figyelem is gyakrabban elkalandozik ilyenkor.

A változékony időben a hangulat is ingadozhat, a felhősebb időszakokban levertebbek, fáradékonyabbak lehetünk. A kint tartózkodást a szél is zavarhatja, a mért hőmérsékleteknél pár fokkal alacsonyabb hőérzet lesz jellemző. A szeles, hűvösebb időben öltözzünk rétegesen és melegebben!

Az immunrendszert nagy igénybevétel éri, fontos a rendszeres vitaminbevitel, emellett áttérni a kímélő, zöldség alapú étkezésre, és továbbra is fogyasszunk a szokásosnál több folyadékot. A változékony időben nem javasolt nehéz ételeket fogyasztania. Fektessen nagyobb hangsúlyt a napi többszöri, kis adagokban történő étkezésre, a fogások pedig tartalmazzanak több salátát, zöldséget, illetve halat.

A levegőminőség jó, és a pollenterhelés is alacsony marad. Az UV sugárzás nem lesz számottevő. A közlekedők a hirtelen fellépő oldalszélre figyeljenek, mely rontja a gépjármű menetstabilitását! Helyenként nedves útszakaszokkal lehet találkozni, nő a csúszás veszély!

 

meteoklinika.hu / idojaras.huh i r d e t é s

betöltés..

;