fbpx A köztévé nem engedte, hogy méltó módon emlékezzenek Hofi Gézára | CIVILHETES

h i r d e t é s

A köztévé nem engedte, hogy méltó módon emlékezzenek Hofi Gézára

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A köztévé nem engedte, hogy méltó módon emlékezzenek Hofi Gézára

2021. november 01. - 06:22

 

Hofi-estet rendeztek az Örkény Színházban, amelynek beharangozója szerint a résztvevők visszaemlékezései mellett, „bejátszásokon természetesen láthatjuk is a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas, kilencvenes évek legnépszerűbb előadóját”.

Már 19 esztendeje, hogy elhunyt Hofi Géza - Fotó: Fortepan, Szalay Zoltán

Az előzetes tervekkel ellentétben, a nézők egy pillanatra sem láthatták Hofi Gézát. A Blikk a néhai Kossuth- és Jászai-díjas humorista özvegyétől, Hofi Ildikótól érdeklődött az okokról

– Nem könnyű érzelmek és indulatok nélkül beszélni erről... – vallotta be a lapnak. – Géza művészete, gondolatvilága ma is érvényes, aktuális, elgondolkodtató s mindenekelőtt szórakoztató. Talán ezért gondolták úgy az Örkény Színházban is, hogy nézők bevonásával emlékeznek rá azon a színpadon, ahol több ezer alkalommal varázsolta el a közönséget.

De a közmédia valamiért nem kért ebből. Megkeresték az MTVA illetékeseit, hogy szeretnének kérni az archívumukból felvételeket az egykori Hofi-műsorokból.

- Nem szívességet kértünk, pénzért vásároltuk volna meg Géza emlékét - jegyezte meg Ildikó. – Nem adtak semmit. S amikor megdöbbenve kérdeztük, miért, jött is a válasz, amelyet idéznék: Hofi Géza annyira népszerű, hogy az ő művészetét, örökségét nem szeretnénk kiadni a kezünkből, nem szeretnénk átengedni másnak.

Ildikó megdöbbent a választ olvasva, különösen, mivel úgy érzi, hiába kapcsolgatja a televíziót, nem nagyon találkozik egykori férje felvételeivel.

– Tényleg nem tudtam, sírjak vagy nevessek. A közmédián minimum tizenegy éve nem kerül képernyőre Géza. A 85. születésnapján pedig egy fél mondattal sem emlékeztek meg róla – sóhajtott Hofi Géza özvegye. (Hírklikk)


 

Kommentek

h i r d e t é s