h i r d e t é s

A legszerencsétlenebb lottónyertesek

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A legszerencsétlenebb lottónyertesek

2023. január 24. - 17:09

Sokan álmodnak arról, hogy egy nap az évekig tartó kitartó próbálkozásuk végre kifizetődik, és megnyerik a lottó jackpotot vagy az 5gringos kaszinó.

A lottó, különösen az amerikai lottó és az eurojackpot még a legjobb online kaszinók jackpotjainál is nagyobb nyereményeket tud kínálni. Ettől a rengeteg pénztől minden játékos azt várja, hogy egy csapásra meg fogja oldani az összes problémáját. A hirtelen kézhez kapott hatalmas mennyiségű pénznek azonban árnyoldala is van. Sok nyertes néhány év alatt elpazarolja a pénzt, mások hiába osztják be jól a pénz, a nyeremény balszerencsét hoz rájuk, elvesztik szeretteiket, balesetet szenvednek és egyéb tragédiák sújtják őket. Arról nem is beszélve, hogy ha a tét több ezer millió forint, akkor sajnos az emberek többsége hamar megtudja, hogy ennyi pénzért sokszor nem csupán a barátai, de még a legközelebbi családtagjai is megpróbálhatják elárulni őt. Íme a legszerencsétlenebb sorsú lottónyertesek.

Soha ne ajándékozz lottószelvényt senkinek

Tonda Dickerson egy floridai gyorsétteremben dolgozott, amikor az egyik vendég egy lottószelvényt adott neki borravalóként. Ez igen nagylelkű gesztusnak bizonyult, mivel a szelvény néhány nappal később a lottósorsolás után már több, mint 3500 millió forintot ért. A szerencsés pincérnő azonban nem sokáig örülhetett a nyereményének, hiszen a “nagylelkű” vendég azonnal beperelte és minden pénzt magának követelt. Ezután Dickersont a kollégái is beperelték, akik azt szerették volna, ha a nyereményt szétosztják a pincérek között, mivel abban az étteremben a borravalóként kapott pénzt a pincérek a műszak után hagyományosan elosztották egymás között, a lottószelvényre azonban ekkor még senki nem tartott igényt. Miután évekig pereskedett és emiatt hozzá sem fért a nyereménye egy jelentős részéhez, Tonda Dickersont még az adóhatóság is vádba fogta, mondván, hogy túl kevés adót fizetett a mesésnek hitt nyeremény után.

Gyermekrablás és túszdráma

Nem kell milliárdokat nyerni ahhoz, hogy valakire lecsapjon a balszerencse. Egy ausztrál férfi, Bazil Thorne, “mindössze” 40 millió forintot nyert, de ez is elég volt ahhoz, hogy felforduljon az élete. Miután a férfit bemutatták a helyi sajtóban, egy munkanélküli idegen elrabolta a fiát, hogy váltságdíjként a nyereményt követelje. A túszdráma végül tragikus véget ért, mivel a 8 éves kisfiú olyan kis helyre volt bezárva, hogy megfulladt. A történtek után törvényváltoztatással biztosítottak teljes anonimitást minden ausztrál lottónyertesnek.

Saját testvére akarta megöletni

William Post joggal érezhette úgy, hogy családja minden problémája megoldódott, amikor több, mint 5500 millió forintot nyert 1988-ban. Azonban az igazi családi problémák csak ezután kezdődtek.  Bátyja ugyanis bérgyilkost bérelt fel, hogy megölesse, majd megszerezze az egész nyereményét. Bár a bérgyilkos nem járt sikerrel, William a történtek hatására alkoholista lett. Később különböző szóbeli egyezségekre hivatkozva a korábbi főbérlője elperelte tőle a nyeremény közel egyharmadát. Williamnek 2006-os halálakor már semmi pénze nemvolt, hajléktalansegélyből tartotta fenn magát.

Életfogytiglan a csalásért

A kínai Zhao Liqun egy lottózóban dolgozott, amikor észrevette, hogy az egyik helyi szolgáltató rendszere hibás, és a nyertes számok kihirdetése után még néhány percig fel tud adni új szelvényeket. A hibát kihasználva a sorsolás után nyertes számokat játszotta meg, és azonnal több, mint 1000 millió forintot nyert. Jókedve azonban hamar alábbhagyott, amikor elment átvenni a nyereményét, mivel a csalás olyan gyorsan kiderült, hogy már ekkor rendőrök várták. A szokatlanul szigorú ítélet szerint Zhao Liqun már soha többé nem lesz szabad ember ebben az életben.


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky