h i r d e t é s

A leköszönő Trump-kormány tagjai műtárgyakat vittek ki a Fehér Házból

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A leköszönő Trump-kormány tagjai műtárgyakat vittek ki a Fehér Házból

2021. január 17. - 06:37

 

Donald Trump elnök egyik legfontosabb emberét látták távozni a Fehér Házból egy hatalmas bekeretezett képpel, így el is indultak a viták, ugyanis a volt tisztviselők úgy látják, hogy a műtárgyak elvitele ilyen formában illegális, ugyanis azok a Nemzeti Archívumhoz tartoznak.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Peter Navarrót, a Trump-kormány legfőbb kereskedelmi tisztviselőjét szerdán kapták lencsevégre, amint a Fehér Házból egy olyan képet hozott ki, melyen Trump és Hszi Csin-ping kínai elnök szerepel. Egyelőre nem egyértelmű, hogy Navarro fizetett-e az amerikai kormánynak a képért, az újságírók erre vonatkozó kérdéseire pedig egyelőre nem adtak választ.

Több fotó is készült azokról a tisztviselőkről, akik különböző tárgyakat hoztak ki a Fehér Házból, egy nő például egy kitömött fácánt rakott autójába, bár egyelőre tisztázatlan, hogy a tárgyak valójában kihez tartoznak. Bizonyos fényképek megvásárlására ugyan adott a lehetőség, erről pedig Jon Wolfsthal, Obama korábbi nemzetbiztonsági konzulense beszélt, aki elmondta, valóban meg lehet vásárolni egyes fotókat, ám ezek komoly szabályokhoz vannak kötve.

Az Independent értesülései szerint a Jim Acosta által a Twitteren közzétett fotón látszik, ahogy a tisztviselők Abraham Lincoln mellszobrát viszik ki az épületből, bár később egyes jelentésekben azt állították, a műalkotást később visszaadják majd egy múzeumnak. A beiktatott elnökök egyébként többnyire új műalkotásokat választanak a Fehér Házba.

A Trump-kormány leköszönése előtti héten minden nap látható, ahogyan a tisztviselők összepakolják holmijukat, sőt már szinte a teljes nyugati szárny kiürítésre került, hogy fogadja az új elnököt, Joe Bident. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s