h i r d e t é s

A létszámhiány miatt nem volt érvényes orvosi beosztás a Honvédkórházban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A létszámhiány miatt nem volt érvényes orvosi beosztás a Honvédkórházban

2019. január 24. - 07:16

 

Valóban az összeomlás határán volt tavaly augusztusban a Honvédkórház sürgősségi centruma – ismeri el keddi, kollégáinak írt levélben Burány Béla, a részleg eddigi, hamarosan távozó megbízott vezetője, aki a lemondott Zacher Gábor utóda lett a részlegen.

Zacher Gábor és Burány Béla - Forrás: 444.hu

A honvédelmi tárca mindeddig és azóta is folyamatosan tagadja, hogy gond lenne az intézményben.

A január 22-én kelt levélben Burány Béla meghökkentő szavakkal vet számot az osztály elmúlt időszakáról, maximálisan igazolva, az SBC éléről augusztus végén lemondott elődje állításait:

2018. szeptember 1-én egy működésképtelen SBC-t vettem át: az orvos-létszám a gyógyítási feladatok ellátásához minimálisan szükséges szint felét sem érte el, úgyhogy nem volt érvényes szeptemberi orvosi beosztás. A szakdolgozói oldal is messze elmaradt az elégséges szinttől, mennyiségében és minőségében egyaránt. Az elengedhetetlenül szükséges betegmegfigyelő monitorok, vérgáz-készülék, lélegeztető gépek, illetve egyéb alapvető eszközök (pl. EKG-k, vérnyomásmérők, hőmérők, kapnometria, stb.) teljes vagy részleges hiánya, valamint tartós működési zavarai álltak fenn. Az SBC-n már alig maradt kihasználatlan tér, ugyanakkor több fontos működési elem nem, vagy csak részlegesen, és problémásán működött (pl. triázs-helyiségek, detoxikáló, veszélyes hulladék-raktár, oktatóterem, személyzeti tartózkodók/pihenők, stb.).

(hvg.hu) / propeller.hu


 

h i r d e t é s