h i r d e t é s

A lólengés bajnokát lórúgás érte

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

A lólengés bajnokát lórúgás érte

2019. október 09. - 08:36

 

Borkai Zsoltot, a lólengés egykori olimpia bajnokát lórúgásként érte a választási kampány hajrájában előkerült történet egy tavalyi kéjutazásáról. Tenger, pia, nők és nóta a kemény didikről.

Mintha már meg is feledkezett volna szegény polgármester úr arról, hogy egy luxusjacht fedélzetén szervezett orgiáról fotók és videók is készültek a haverok számára. Az ilyen dolgot ugyanis kétszer kell élvezni, egyszer amikor megtörténik és másodszor, amikor az ember elmeséli az ámuló cimboráknak. Ki hinné el bizonyíték nélkül, hogy voltak ott mutatós popsik, mivel „nekünk a hátsó az első”, különösen húsvét után a hetedik vasárnapon.

Amikor az ismeretlen krónikás, aki állítása szerint maga is szakított pünkösdi rózsát, beszámolt a nyilvánosságnak a győri polgármester szextúrának álcázott tengeri utazásáról, nem maradt el a válasz. Borkai dacosan visszavágott, kirakott a Facebookra egy családi fotót, hadd lássák, akik eddig nem ismerték a szerető feleséget és a drága gyermekeket. Régen nem tapasztaltam fideszestől ennyire béna nyilvános reagálást egy bekapott balhorogra, nem mintha esélye lett volna a győri polginak bármilyen elfogadható magyarázat kiötlésére.

A sztori azért érdekes, mert megmutatja a NER gyenge lábakon álló építményét, ha egy fajsúlyosnak látszó emberük valódi profikkal kerül szembe és nem lufizó ellenzéki képviselőkkel. Az orgiáról adott beszámoló üzenete, hogy egy törvénytelenségeket elkövető, erkölcstelen, közbizalomra érdemtelen ember akar továbbra is első ember lenni az egyik leggazdagabb vidéki városban. A történet fordulatos, de nem túl bonyolult, a körülményeket figyelembe véve földközelinek mondható. Az ismeretlen blogger elmondása szerint a polgármester közpénzből dőzsöl, majd kiderül, hogy a prostituáltak egyike a nemzeti együttműködés rendszerének kedvezményezett hölgytagja, pályázati pénzzel készül az életre. Tulajdonképpen Borkai csak az első éjszaka jogát gyakorolta, atyai barátként kicsit felturbózta a feudális előjogot egy kis havajos körítéssel. Ellenzékileg sem lehet félremagyarázni, nem szimpla dubajozás esett meg az Adrián.

Miért érdekes ez a szavazótáboroknak szóló ízig-vérig illiberális történet? Három dolog miatt.

  1. Adva van egy brutális sztori, amelyben egy kéjutazáson együtt szerepel egy celebpolitikus (volt olimpikon), három luxusprosti, kóla és a pia minden mennyiségben.
  2. Az önmagában is gyóntatópapot igénylő történetet akkurátus pontossággal, részletesen dokumentálják a hajón lévők. 
  3. Majd eljön a kampány ideje, amikor abszolút profizmussal kerül nyilvánosságra az anyag. Tehát: téma + bizonyíték + nyilvánosság együtt olyan csapást mér a magát támadhatatlannak gondoló politikusra, ami ellen a választópolgár kezében van az orvosság.

A képanyag jól szerkesztett, de a szöveget sem fogalmazással küszködő elsőáldozó írta. Szóba kerülnek régebbi nagy korrupciós ügyek is a vidéki kaszinók megszerzéséig. A közreadó azonban nem dobálózik milliárdokkal, inkább a hajóút befogadható számait említi, kellett 3x1.5 millió csak a lányokra, 150 ezer per/kopf kokóra, plusz a yacht személyzettel, ellátással, útiköltség, stb. kijön az egész 15 millából. A blog külföldi szerveren landol, a felvételek egy pornó csatornán, ahol néhány óra alatt többen látják, mint Győr egész lakossága. Az egymást követő részek megjelenése előre programozott, a sztori folytatásos, mint a szappanoperák. A munka minden elemében profi, még annál is jobban, mint első pillanatra látszott. Sikerült a Fidesz egész kampányát meghekkelni. Napok kellettek a kormánypárti agyközpontnak a fókuszcsoportok beméréséhez, az érintett családok nyugtatásához, hogy Borkai beolvashasson a kamerába néhány bűnbánó mondatot. A lakájmédia lehidalt, amennyire tudta, egész hétvégén eldugta vagy nem közölte a sztorit. (Kárörvendő olvasók szerint a keresztény imázst építő családapa félrelépésével nem akarták felizgatni a vasárnapi mise közönségét.)

A kampányban visszafogottságra kapcsolt ellenzékinek tartott média óvatosan foglalkozik az üggyel. A közösségi oldalakon viszont viharos gyorsasággal terjed a történet, amelyből egyszerre lehet kiolvasni a keresztény szabatosságot és a földi paradicsom liberális fertőjét. Mindenki a sztori mögé próbál látni és sokan találgatják, hogy ki lehet a magát az Ördög Ügyvédjének nevező krónikás.

Több verzió is bekerült a közbeszédbe. Egy: a blog szerzője valójában Orbán 'hóhéra', aki csak azért adta közre az anyagot, hogy segítségével a Gazda kiiktassa a csapatból Borkait. (De miért lőné magát lábon?) Kettő: egyéni bosszúról van szó, nem fizették ki az ördöngős ügyvédet, aki eldobta a kalapácsot. (De akkor már az első rész után kipengették volna a pénzét) Három: a bizniszből kimaradt nagykutyák akciója Borkai és a pártja ellen (De akkor a NAV és a TEK már munkába állt volna.) Négy: üzentek a távolból, hogy bárkihez elér a kezük (lásd Strache ibizai történetét). A rejtvény megfejtésére egyelőre várni kell.

Borkairól egyébként sok olvasónak eszébe jutott, hogy Győrben működött a sportbarát Tarsoly Csaba és amikor a Quaestor bedőlt, benne volt a győri önkormányzat két milliárdja. A lólengés egykori olimpia bajnoka sokáig közel állt a felcsúti fociakadémia alapítójához. Sokan várják kíváncsian, hogy meddig megy el a botrány kirobbantója, akinek a nyilvánosság jelenti az életbiztosítást.

Címkék: 

 

h i r d e t é s