h i r d e t é s

A magyar ateisták kiakadtak Kövér László legújabb eszmefuttatásán

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A magyar ateisták kiakadtak Kövér László legújabb eszmefuttatásán

2019. december 07. - 06:48

 

Amelyben a hazaárulókkal állította őket egy sorba.

Kövér László több alkalommal súlyosan kirekesztő, gyűlöletkeltő gondolatokat fogalmazott meg az ateista állampolgárokkal kapcsolatban. Szerinte az ateista nem magyar, sőt ellenség, aki ellen meg kell védeni a hazát. Az Országgyűlés elnökeként példamutatás helyett minden harmadik magyar ember elleni harcra szólít fel, mely akár fizikai agresszióba is torkolhat, ahogy azt történelmi példák is alátámasztják. Ezért a Magyar Ateista Társaság közösség elleni uszításért feljelentette Kövér Lászlót, és bízik minél gyorsabb felelősségre vonásában - olvasható a társaság közleményében.

„Az Országgyűlés elnöke a "Nemzeti Vértanúk Emlékműve" avatóünnepségén kijelentette, hogy

[.] a szellem erejével biztosítani tudunk egy olyan erkölcsi többséget, amely az istentelenekkel, a hazaárulókkal és a nemzettagadókkal szemben meg tudja védeni önmagát, nemzetét és hazáját.

Súlyos uszítás az ateistákat egy csoportban említeni a hazaárulókkal és nemzettagadókkal. Különösen így van ez, ha azt állítják: ellenük kell megvédeni a hazát.

 - írták az ateisták, majd hozzátették:

„Magyarországon legalább minden harmadik ember nem hívő vagy ateista, az államnak pedig kötelessége, hogy számukra ugyanolyan jogokat és biztonságot garantáljon, mint a többi állampolgárnak. Kövér László az Országgyűlés elnökeként nem tehetne kirekesztő és uszító nyilatkozatokat, ezért feljelentést tettünk közösség elleni uszításért a rendőrségen, és bízunk benne, hogy felelősségre fogják vonni őt. A büntetőeljárástól függetlenül elvárjuk, hogy kérjen bocsánatot és mondjon le elnöki tisztségéről.” 

168ora.hu


 

h i r d e t é s