h i r d e t é s

A Magyar Közösség Pártja levélben reagált Donald Tusk üzenetére

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Magyar Közösség Pártja levélben reagált Donald Tusk üzenetére

2020. április 04. - 06:50

 

A koronavírus-járvány időszaka nem válhat a magyar kormány konkrét válságkezelő intézkedéseiről szóló viták idejévé - szögezte le Őry Péter, a felvidéki Magyar Közösség Pártjának ügyvezető elnöke abban a levélben, amelyben Donald Tusk, az Európai Néppárt (EPP) elnökének üzenetére reagált.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Menyhárt József, a felvidéki Magyar Közösség Pártja (MKP) elnökének találkozója Budapesten, a Karmelita kolostorban - Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Sze

Tusk korábban politikailag veszélyesnek és erkölcsileg elfogadhatatlannak nevezte, ha valaki az új koronavírus-járványt arra használja, hogy folyamatos rendkívüli állapotot vezessen be országában. 

Az MKP ügyvezető elnöke a levélben hangsúlyozta: a mostani időszak semmiképpen sem válhat politikai értékekről, stratégiákról, a Fidesz EPP-n belüli státuszáról vagy éppen a magyar kormány konkrét válságkezelő intézkedéseiről szóló viták idejévé. Éppen ellenkezőleg, arra van szükség, hogy mindenki a maga területén a lehető legtöbbet tegye meg a járvány elleni küzdelemben, és erre a feladatra összpontosítsa energiáit - írta. A mostani időszak éppen annak az ideje, hogy a politikai szövetségesek, kollégák nagyobb bizalmat tanúsítsanak egymás iránt, függetlenül - az egyébként természetes és szükséges - politikai vitáiktól. 

A levélben az MKP egyúttal arra kérte az EPP vezetését és minden tagpártot, hogy pragmatikus hozzáállást tanúsítva, mindenfajta politikai vitát halasszanak a járvány leküzdése utáni időszakra. (MTI)


 

h i r d e t é s