h i r d e t é s

A Magyar Teátrumi Társaság közleménye

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Magyar Teátrumi Társaság közleménye

2020. március 22. - 11:01

 

A koronavírus járvány következtében elrendelt veszélyhelyzetben az előadóművészeti produkciók (színházművészeti, táncművészeti, opera, zeneművészeti, cirkuszművészeti) elmaradnak: a döntést helyesnek tartjuk és támogatjuk.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Ez azonban azt jelenti, hogy az előadóművészeti intézmények és művészek részben munka nélkül maradtak, bevételeik csökkentek, illetve akár teljesen el is maradnak. A Magyar Teátrumi Társaság üdvözli és köszöni a Kormány döntését, mellyel a kultúra területén, különösen pedig az előadóművészetben dolgozók számára anyagi könnyebbségeket biztosít. 

A Kormány döntései lényegesen elviselhetőbb helyzethez juttatják a kulturális intézményeket, és a területen dolgozóknak, azok családjainak, a szabadúszó művészeknek, a háttérmunkában tevékenykedőknek nagy és példaértékű segítséget jelentenek. 

Arra kérjük az előadóművészeti intézményeket és magukat a művészeket, az intézmények munkatársait, hogy minden tőlük telhető módon támogassák az egészségügyi dolgozókat, személyes és intézményi erejüket felhasználva kérjék az embereket a járvány leküzdését segítő szabályok betartására, és egyben készüljenek arra a - remélhetően közeli - időre, amikor újraindulhat a kulturális élet hazánkban. 

A Magyar Teátrumi Társaság arra ösztönzi az előadóművészeti intézményeket és a művészeket, hogy használják ki az on-line tér lehetőségeit abból a célból, hogy a kulturális értékek a kényszerszünet ideje alatt is eljussanak az emberekhez, különösen a fiatalokhoz. 

Magyar Teátrumi Társaság


 

h i r d e t é s