h i r d e t é s

A magyarok szerint mégsem a migráció a legnagyobb probléma, hanem a rendszerszintű korrupció

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A magyarok szerint mégsem a migráció a legnagyobb probléma, hanem a rendszerszintű korrupció

2019. május 04. - 09:42

 

Nagy pofon ez a Korrupció Kormányának nevezett organizmus számára. Mégsem félünk annyira a bevándorlóktól, mint a főleg kormányzati szinteken elkövetett törvénytelenségek. Valamiért az embereknek kezd feltűnni, hogy az életük jobbításával megbízott személyek éppen az életük jobbítását szolgáló források elnyelésével igyekeznek nem megérdemelt luxuséletvitelt teremteni. A gond csak ott van, hogy ezt kizárólag saját maguknak szánják.

A kép illusztráció! - Forrás: b1.blog.hu

Megfigyelhető a választók nagy mennyiségben megfigyelhető magatartásán. Az újra és újra felszínre törő idegengyűlölet, nem újdonság, a 20. századi magyar történelem több mint elég okot adott, hogy a poszttraumás stressz nemzedékeken átíveljen. Ennek eredményeképp a xenofóbia inkább csak eszköz, mintsem kiváltott reakció.

Míg a magyar nép antiszemitizmusát, idegengyűlöletét masszírozza a kormány, annak nem marad ideje a lenyúlt pénzek nyomába eredni.

Ehhez még annyit kellett megtennie, hogy az ilyen természetű nyomozásokra képes, valóban független közösségeket az ördög eszközeinek kiáltja ki. A módszer bevált.

De mint mindig, itt is van csavar a csavarban.

Két hete a német Policy Matters igazgatója a saját, szintén több országot érintő európai mérésük alapján azt mondta, hogy ha az emberek szabadon választhatnak, akkor nagyon sokan említik a legsúlyosabb európai problémák között a migrációt, míg ha kész válaszok közül kell sorrendet állítaniuk, akkor már hátrébb sorolják. /444/

Jóllehet, a migráció agyréme sokakat oktalan félelemmel tölt el, ez betudható a pszichológiai kondicionálásnak. Más szóval a csapból is ez folyik. A populista politikusok – már az okosabbak – rájöttek, hogy nem számít, milyen álláspontot sugároz egy-egy médium, ha folyamatosan erről szól a főcím, az alapvető ösztönök a hírekben megfogalmazott állásponttól független működésbe lépnek.

Mi feleletválasztós kérdésekkel dolgoztunk, és a lehetséges válaszokat az egyes országokra szabtuk, vagyis nem teljesen egyformák közül választhattak, de a migráció mindig köztük volt. Úgy látjuk, hogy hat különböző fenyegetés aggasztja leginkább az embereket európai szinten.

A hat legtöbbet említett első számú, Európát fenyegető veszély közül átlagosan a legtöbben az iszlám radikalizmust említették, a második helyen a migráció és a gazdasági problémák állnak szinte holtversenyben, utána következett az európai nacionalizmus térnyerésétől való félelem, aztán a klímaváltozás és az orosz fenyegetés.

Mindebből az derül ki egyértelműen, hogy az emberek Európa szerte két dologgal küzdenek manipulált félelmeikkel, és bőrükön érzékelt problémákkal. Márpedig utóbbi, a korrupció esetében nagyon nehéz elfelejteni azt a körülményt, hogy politikusaik, olyan pénzeket vonnak el, amiknek jobb helyük volna államkincstárakban, adófizetők zsebében, kórházak, iskolák fejlesztési programjaiban, bárhol csak nem a pénzszerzést úri sportként kezelő, nagyra nőtt, megalomániás gyerekek feneketlen zsebében.


 

h i r d e t é s