h i r d e t é s

A magyaroknak szükségtelen bevásárolniuk otthonra a koronavírus miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A magyaroknak szükségtelen bevásárolniuk otthonra a koronavírus miatt

2020. február 27. - 08:10

 

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára elmondta: szükségtelen beraktározni otthonra a koronavírus miatt.

Forrás: szeretgom.hu

Magyar Nemzet arról számolt be, hogy mindenki gondolja meg kétszer, mennyit vásárol be a boltban, ugyanis az országban nem indokolt, hogy a megszokottnál nagyobb mennyiségben szerezzünk be ételt, italt a koronavírus miatt. Mint az a cikkben olvasható, Magyarországon továbbra is zavartalan és folyamatos az áruellátás, az üzletekben esetlegesen kialakuló káoszért a vírustól való pánikolás lehet a felelős, nem pedig maga a járvány.

„Nincs semmilyen ok az otthoni készletek felhalmozására, indokolatlan, hogy a magyarok megváltoztassák fogyasztási szokásaikat a koronavírussal kapcsolatos híresztelések miatt. A magyar élelmiszer-kereskedelem 80 százaléka hazai forrásból szerzi be az árut, a kereskedők ráadásul hónapok óta alkalmazkodnak az egyébként is bőséges lakossági fogyasztáshoz” – mondta Vámos György , az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Vámos azért is hangsúlyozza, hogy teljesen szükségtelen a halmozott vásárlás, mert a napokban több helyen is arról lehetett hallani, hogy Budapesten megugrott az érdeklődés a tartós élelmiszerek, higiéniai termékek iránt néhány üzletben.

„A kereskedelem látja, hogy a hatóságok is folyamatosan figyelemmel kísérik az eseményeket, ráadásul a boltok működése, a helyzetértékelés kizárólag a jogszabályok és az illetékes hatóságok állásfoglalásaitól függ. Ebben semmilyen változás nem történt” – folytatta a főtitkár, aki hangsúlyozza: rálátnak a piacra, itthon a pánikkeltés miatt lehet inkább probléma, nem pedig a járvány miatt. (blikk.hu)


 

h i r d e t é s