h i r d e t é s

A májusi eső aranyat ér!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A májusi eső aranyat ér!

2018. május 16. - 06:45

 

Szerdán borongósabb napunk lesz, és sokfelé reménykedhetünk csapadékban. - írja az Időjárás.hu

Főleg a tartósabban csapadékos, borult tájakon hűvösebb idő fogad bennünket, 20 fok alatt marad a legmagasabb hőmérséklet.

Délelőtt többnyire erősen felhős lesz az ég, szórványosan alakul ki eső, zápor.

Délután gyakran erősen felhős lesz az ég, keleten, északkeleten többfelé, nyugaton elszórtan várható eső, zápor, néhol zivatar. Megerősödik a délnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 21 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szerdán folytatódik a kettősfronti hatás, mind a hidegfrontra, mind a melegfrontra érzékenyeknek nehéz napjuk lesz. - írja a meteoklinika.hu

Gyakori lehet a fejfájás, migrénes panasz. A szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre szintén nehéz nap vár. Kíméljék magukat, kerüljék a fizikai megterhelést. A szélre érzékenyek feszültnek, idegesnek, stresszesnek érezhetik magukat. Borsmenta teával mérsékelheti a tüneteket, a gyerekek esetében ugyanerre az almahéj tea lehet jó megoldás.

A borongósabb időben levertebbnek, fáradékonyabbnak érezhetjük magunkat, romlik a komfort- és hőérzetünk. A tényleges hőmérsékletnél is alacsonyabbat érzünk. Élénkítés céljából délelőtt fogyasszunk el egy-két csésze zöld teát.

Nem javasolt ebben a változékony időszakban nehéz ételeket fogyasztania. Fektessen hangsúlyt a napi többszöri, kis adagokban történő étkezésre. A magnéziumtartalmú ételeket, a zöldség alapú, valamint a tojást is tartalmazó fogásokat részesítse előnyben.

A felhősebb, boringósabb időben az UV sugárzás mérsékeltebb, a pollenterhelés a csapadékosabb területeken  csökken.

A közlekedés során figyeljen a nedves, vizes útfelületekre, könnyen megcsúszhat a gépjármű. A helyenként kialakuló erős oldalszél pedig csökkentheti a jármű menetstabilitását, csökkentse a sebességét!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s