h i r d e t é s

A mátrai szuperkocka, amely képes megállítani az időt is?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A mátrai szuperkocka, amely képes megállítani az időt is?

2022. június 19. - 15:44

Rengeteg legendát hallottál már Magyarországról, a Pilis alatt található szívcsakra talán a legizgalmasabb mindenbből, hiszen egyfajta különleges és kiemlt helyet biztosít Magyarországnak a világban. 

Forrás: Természetjáró

A Pilist pedig a világ egyik legkülönlegesebb helyévé avatja. Ám ennél is van egy sokkal izgalmasabb legenda egy szuperkockáról, amely a Mátra mélyén található az elbeszélések szerint.

A hely legedájáról pedig még a Természetjáró is megemlékszik abban a posztjában, amelyben a Csörgyőlyuk-barlangról írnak. Úgy hírlik ugyanis, hogy a fokozottan védett barlangban egy szuperkocka található, amely egy 10 centiméteres oldalhosszúságú, szabályos kocka alakú szikladarab, amelynek segítségével képesek lehetünk megváltoztatni az időt és a teret is.A hatalmas kőtömb, amely kitűnik a környezetéből, csiszolt simaságú felületével szabályos 8 méter 30 centi élhosszúságával - Forrás: NOOL

Amúgy már a barlang neve is egy legendához kötődik, hiszen ha egy apró követ dobtak a barlangba, akkro hosszú percekig hallani lehetett a kő hangját. A barlang hossza amúgy majdnem fél kilométer.

Szűk két éve a NOOL egy nagyon érdekes riportot is közölt a barlangról, amelyben egy barlangász meséli el történetét. A sztori még 1984-ben történt meg, amikor Buda László és csapata leereszkedett a barlangba, majd hat-hét óra után felszínre jöttek, de mikor hazafelé tartottak, már egy mentőcsapattal találták magukat szembe, akik az ő megkeresésükre indultak, azt állítva, hogy már két nap telt el. (Promotions)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s