h i r d e t é s

A Mercedes-Benz megkezdi új autógyárának építését Kecskeméten

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A Mercedes-Benz megkezdi új autógyárának építését Kecskeméten

2018. június 06. - 07:04

 

A Mercedes-Benz Cars megkezdi új autógyára építését Kecskeméten, a beruházás egymilliárd euróból, mintegy 320 milliárd forintból valósul meg és több mint 2500 új munkahelyet teremt.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. működő autógyára szomszédságában felépülő új gyár építési területe a digitális alapkő elhelyezése napján, 2018. június 5-én. A beruházás egymilliárd euróból, mintegy 320 milliárd forintból valósul meg és több mint 2500 új munkahelyet teremt. - MTI Fotó: Ujvári Sándor

Az új gyárban a termelés a tervek szerint 2020-ban indul.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a működő autógyár szomszédságában felépülő új gyár digitális alapkövének elhelyezése előtt kedden a helyszínen elmondta: rendkívül magas technológiai színvonalat képviselő és hozzáadott-értéket előállító beruházás valósul meg Kecskeméten.
Hozzátette: ma Magyarországon hatezer német vállalat 300 ezer magyar embernek ad munkát. Az összes Magyarországra érkezett külföldi működő tőke egynegyede német vállalatok nevéhez, beruházásaihoz, döntéseihez fűződik - közölte.


 

h i r d e t é s