h i r d e t é s


A Microsoft felmondott a magyar államnak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Microsoft felmondott a magyar államnak

2017. december 13. - 11:59

 

Etikai okokra hivatkozva váratlanul felmondták a licencszerződést több államni céggel - írja az Index

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Az amerikai Microsoft korrupciógyanús ügyeket vizsgáltatott ki a magyar leányvállalatnál – írja a 24.hu. Az eredmények nem nyilvánosak, de közben személyi változások voltak a Microsoft Magyarország Kft. vezetésében. Távozott Sagyibó Viktor is, aki 2016 elején a kormányzati üzletágat vezette, de ma már miniszteri biztosként Lázár János mellett dolgozik a Miniszterelnökségen.

Néhány nappal később a Microsoft Magyarország felmondta a legnagyobb kormányzati beszállítók Microsoft-termékekre vonatkozó értékesítési engedélyét. Mindez a 24.hu információi szerint nagy felfordulást okozott a közigazgatásban, ahol rengeteg rendszer épül a Microsoft termékeire.

Amikor tavaly Romániában átvilágították a Microsoftot, az ország történetének legnagyobb korrupciós botrányára derült fény. A Microsoft és az ottani kormányzat közötti üzleti ügyek összesen 9 embert érintettek hátrányosan. A Budapesten indult nyomozás főleg az állami szektor milliárdos Microsoft-szerződéseivel foglalkozott.

A vizsgálat tényét a Microsoft sem tagadta, de a céljáról nem árultak el részleteket. Ugyanakkor a legnagyobb értékesítőktől, az úgynevezett LAR-partnerektől (large account reseller) etikai okokra hivatkozva megtagadták a szoftverekre és más termékekre vonatkozó értékesítési engedélyt. Az érintettek között van a Humansoft Kft., a RacioNet Zrt. és az Euro One Zrt.

 

index.hu


 

h i r d e t é s

betöltés..