fbpx A nap 24 órájában védik Kásler Miklóst | CIVILHETES

h i r d e t é s

A nap 24 órájában védik Kásler Miklóst

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A nap 24 órájában védik Kásler Miklóst

2021. november 23. - 07:43

 

A rendőrség válasza alapján kitalálni is nehéz lenne, hogy miért.

Forrás: Népszava és Kásler Miklós Facebook oldala

Júliusban járta be a magyar sajtót, hogy hónapok óta rendőrautó parkol este hét óra tájékától Kásler Miklós budakeszi háza előtt egészen addig, amíg a miniszter el nem indul munkába.

A helyzet mostanra annyiban változott, hogy 24 órás védelmet kapott az emberminiszter, a kék lámpás-szirénás autót pedig a rendőrség egy luxus lakóbuszra cserélte, ahová rendőrök költöztek be, pluszban pedig egy jelzés nélküli civil rendőrautóval is kiegészítette, írja a Népszava.

Bár az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) korábban a különös helyzetre még azt a magyarázatot adta, hogy „a rendőrök a mindenkori közbiztonsági helyzet, illetve egyéb szakmai szempontok figyelembevételével látják el, a szolgálatot”, most a lap megkeresésére már azt válaszolták,

Miniszter úr személyi védelmét a Készenléti Rendőrség saját állományával és saját tulajdonú járművekkel végzi a büntetőeljárással összefüggésben személyi védelemben részesíthető személyekről és a személyi védelem ellátásának szabályairól szóló rendelet alapján. További részletekről a rendőrség nem adhat tájékoztatást.

A lap szerint magyarra fordítva ez azt jelenti, hogy Kásler büntetőeljárással érintett személy, ám, hogy sértettként védelemét vagy gyanúsítottként házi őrizetét rendeltek el vele kapcsolatban, a közleményből nem derül ki. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s